Insider: De ce este totul atât de scump zilele acestea și cum lăcomia boomerilor a distrus economia

Data publicării:
Femeie șocată de prețul unei haine la cumpărături
Milenialii le iau încetul cu încetul locul boomerilor pe piața forței de muncă din America, dar generația mai veche lasă în urmă o economie care nu este făcută pentru a răspunde cerințelor secolului al XXI-lea. Foto: Profimedia Images

Părinții: Este ceva pentru care nu dăm vina pe ei? Ei sunt responsabili pentru căderile noastre nervoase, pentru trăsăturile noastre fizice mai puțin atrăgătoare, iar, mai nou, tot ei sunt de vină și pentru cea mai mare criză a inflației din anii '70 și până în prezent, scrie Insider.

Membrii generației Baby Boomer (persoane născute în perioada 1946-1964), care a fost pentru mult timp cea mai mare generație din istoria mondială, sunt încetul cu încetul înlocuiți de generațiile mai noi.

Dar odată cu schimbarea de gardă dintre generații, boomerii din America lasă în urmă o economie care nu este făcută pentru a răspunde cerințelor secolului al XXI-lea.

Boomerii au petrecut ultimele decenii construind o lume care nu este pregătită pentru a înfrunta crizele economice din prezent și care va continua să priveze generațiile viitoare de resurse esențiale.

Dacă inflația este cauzată de o nepotrivire între ofertă și cerere, atunci o creștere subită a numărului de persoane pensionate va crește în același timp și nevoia pentru anumite tipuri de munci obositoare și prost plătite, precum persoanele care se îngrijesc de vârstnici și cei din industria ospitalității, în condițiile în care mâna de lucru va fi tot mai greu de găsit.

În aceste condiții, forța de muncă va fi dată peste cap, iar prețurile vor continua să crească.

Boomerii: mai puțini copii, mai puțin toleranți cu migranții

Boomerii s-au asigurat că piața forței de muncă a generațiilor viitoare va fi inadecvată în mai multe feluri: în primul rând, au făcut în medie mult mai puțini copii decât părinții lor.

Una dintre soluțiile de care o țară dispune pentru a combate o rată scăzută a fertilității este să deschidă ușile pentru imigranți. În anii în care boomerii au dominat grupul persoanelor eligibile să votze, aceștia au ales politicieni care au adoptat o strategie antiimigrație.

În ciuda dezavantajelor evidente și a pagubelor pe care le provoacă pentru imaginea internațională a Statelor Unite, politicienii continuă să sprijine politici de imigrație draconice în mare parte din cauza boomerilor.

Printre consecințele faptului că boomerii au familii mai puțin numeroase și o atitudine antiimigrație se numără și lipsa forței de muncă – o problemă tot mai mare pe măsură ce tot mai mulți boomeri se pensionează și nu există soluții pentru înlocuirea lor.

Boomerii domină piața imobiliară din metropole, milenialii se mută în provincie

Mai mult, boomerii au afectat negativ economia și alte categorii: de exemplu, problema imobiliară. În 2019, boomerii – care reprezintă doar 22% din populație – dețineau 42% din casele din America și dominau piața imobiliară a orașelor de coastă.

În era muncii de acasă, milenialii frustrați care continuă să urce în ierarhia corporatistă, dar care nu își găsesc o locuință în marile metropole din zonele de coastă ale Americii pe care să și-o poată permite, și-au luat salariile generoase și s-au mutat în regiuni unde traiul este mai ieftin.

În fiecare sector, pe măsură ce boomerii au pus mâna pe activele economiei și au renunțat la investiții în favoarea obținerii de câștiguri personale pe termen scurt cât mai mari.

America are nevoie de mai multe lucruri. Țara duce lipsă de muncitori, case, energie și de capacitatea logistică de care are nevoie pentru a ajuta viitoarele generații să prospere.

Boomerii au „înfometat” fără milă economia

Nevoia pentru „mai multe lucruri” a fost provocată de boomerii care au „înfometat” fără milă economia.

Rezolvarea problemelor fundamentale pe care economia americană le întâmpină nu presupune doar ca oamenii să muncească mai eficient și să se mulțumească cu mai puțin.

Compoziția comunităților trebuie schimbată, potrivit Insider. Trebuie acceptați mai mulți imigranți, mai mulți vecini și trebuie prioritizate investițiile care susțin economia, nu doar cele care le aduc profituri mai mari companiilor.

Din punct de vedere economic, aceste schimbări sunt logice, dar, cultural și politic, pentru adoptarea lor este nevoie de confruntarea sentimentelor profund întipărite ale unui grup demografic mare și influent despre cum ar trebui să arate anumite lucruri.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce consumi când mănânci pufuleți. Nimeni nu s-ar fi gândit la asta! Dragoș Pătraru: ”Ei conțin, de fapt...
Digi FM
Văduva lui Silviu Prigoană, primele declarații legate de copiii Adrianei Bahmuțeanu: Sunt foarte afectați. Nu...
Pro FM
Imagini rare cu fetița de 9 ani a Christinei Aguilera. Artista a postat poze cu cei doi copii ai ei, iar fiul...
Film Now
Paul Mescal, despre „Gladiator II”, abia lansat în cinematografe: „Simt presiunea că acest film trebuie să...
Adevarul
Rușii au anunțat că au lovit un tanc britanic Challenger 2 folosit de ucraineni în zona Kursk
Newsweek
Ministrul Muncii anunță creștere de pensie spectaculoasă pentru unii pensionari. La ce să fie atenți
Digi FM
Ce face acum Adrian Țuțu, primul câștigător "Românii au talent", la 13 ani de când lua premiul de 120.000 de...
US comedian and television host Conan O'Brien visits the White House
Conan O'Brien va prezenta a 97-a ediţie a Premiilor Oscar. „Este persoana perfectă pentru această celebrare a...
Digi Animal World
Reacția unei femei când soțul ei a venit acasă cu un câine, în ciuda entuziasmului copiilor: „A spus că e...
Film Now
TRAILER. Cameron Diaz e neînfricată în „Back in Action”. Actrița, din nou într-un film, după o pauză de mai...
UTV
Anca Dinicu a devenit mamica! Actrita a dezvaluit numele bebelusului