Cele două zone din sectorul trei care vor fi concesionate au o suprafaţă totală de 250 de hectare. Primaria spune că face o afacere bună dacă semnează un contract pe opt ani.
Din cele 300 de milioane de lei alocate pentru întreţinerea spaţiilor verzi, firma câştigătoare trebuie să facă investiţii în fiecare an de 2 milioane de lei. Primăria va primi în schimb o redevenţă de puţin peste un milion de lei în cei opt ani de contract. Adică de 277 de ori mai puţin decât a plătit.
Consilierii din Opoziţie nu au vrut să voteze pentru contractul uriaş. Mai ales că de lucrările de întreţinere a spaţiilor verzi se putea ocupa şi Administraţia Domeniului Public. Sunt foarte supăraţi şi pentru că primarul le-a dat proiectul de 676 de pagini cu doar o zi înainte de şedinţă.
„Niciun om serios nu a avut timp să-l analizeze, ci să îl citească pur şi simplu. Să îl lectureze. Uite aşa se practică acum”, a spus Victor Tărtăcuţă, consilier local al Primăriei Sectorului 3.
Câştigătorul licitaţiei va fi ales în noiembrie, când expiră vechiul contract. Firma va avea obligaţia să extindă zonele verzi, să construiască fântâni arteziene şi locuri de joacă. Compania are însă dreptul, prin contract, să majoreze preţurile chiar după primul an. În urmă cu câteva luni, aceeaşi primărie din sectorul 3 a concesionat întreţinerea a patru parcuri pentru 200 de milioane de lei.