Germania negociază cu Canada exportul de gaze naturale lichefiate pentru Europa

Data actualizării: Data publicării:
Olaf Scholz și Justin Trudeau la G7
Berlinul încearcă să găsească surse alternative pentru înlocuirea importurilor de energie din Rusia, decizia fiind luată după ce trupele ruse au invadat Ucraina. Foto: Profimedia Images

Germania poartă negocieri cu Canada pentru a găsi noi opțiuni de a diversifica importurile de energie ale Europei, o soluție fiind livrarea de gaze naturale lichefiate (GNL) printr-un terminal de pe coasta de est canadiană, a transmis marți un oficial german pentru Reuters.

Cancelarul german Olaf Scholz a discutat acest subiect cu premierul canadian Justin Trudeau cu prilejul summitului G7 („Grupul celor șapte”) din care fac parte Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și SUA. UE participă și ea la summitul celor șapte puteri economice în calitate de organizație supranațională.

Berlinul încearcă să găsească surse alternative pentru înlocuirea importurilor de energie din Rusia, decizia fiind luată după ce trupele ruse au invadat Ucraina.

Germania susține construcția a două noi terminale de GNL și a închiriat deja patru unități plutitoare de depozitare și regazificare, ca măsură provizorie.

Olaf Scholz Justin Trudeau G7
Cancelarul german Olaf Scholz a discutat subiectul importului de gaze naturale lichefiate cu premierul canadian Justin Trudeau în Germania cu prilejul summitului G7 („Grupul celor șapte”). Foto: Profimedia Images

Ministrul canadian al resurselor naturale Jonathan Wilkinson a spus în luna mai că guvernul canadian poartă discuții cu companiile însărcinate cu construirea a două instalații de export de GNL pe coasta de est a țării pentru a încerca să grăbească realizarea proiectelor și să ajute la suplimentarea aprovizionării Europei.

Canada este al șaselea cel mai mare producător de gaze naturale din lume, dar nu are nicio instalație de procesare de GNL pe coasta de est. „În ceea ce privește amprenta CO2 și apropierea de piețele europene, proiectele canadiene de pe coasta de est sunt foarte bine poziționate”, potrivit unei surse.

O a doua sursă a spus despre canadieni că sunt dornici să exploateze noi zăcăminte de gaze dat fiind prețul ridicat al gazelor de șist.

Germania consumă în jur de 100 de miliarde de metri cubi de gaze pe an, iar 55% din necesar vine din Rusia. Berlinul importă gaze și din Olanda și Norvegia, dar în cantități mai mici.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Țara în care se vorbesc 839 de limbi. De trei ori mai multe decât în Europa
Digi FM
Cu frumoasa lui familie, pe covorul roșu. Richard Gere, fericit alături de soția sa și de fiul lui cel mare...
Pro FM
Ultima imagine cu Freddie Mercury. Cum arăta cu trei luni înainte să moară
Film Now
Ashton Kutcher, fotografiat în timpul unei discuții tensionate, după zvonurile privind divorțul de Mila Kunis...
Adevarul
Cum au fost primiți handbaliștii români în Kosovo, la o săptămână după scandalul de pe Arena Națională
Newsweek
Care pensionari iau 375 lei în plus la pensie în decembrie? Cum și când se acordă banii?
Digi FM
Cameron Diaz revine la Hollywood după o pauză de mai bine de 10 ani. Cum arată azi celebra actriță din „Masca”
Digi World
Întâlnire de record. Cea mai scundă femeie din lume și cea mai înaltă femeie din lume s-au cunoscut: "A fost...
Digi Animal World
Un cadou total neașteptat de Crăciun. Reacția angajaților unui magazin când au găsit un șarpe în brazii...
Film Now
Denzel Washington spune că au existat suspiciuni legate de purtarea lui Kevin Spacey cu decenii în urmă...
UTV
Lidia Buble, inselata de fostul iubit: detaliul neasteptat care i-a dezvaluit adevarul despre „Maria”