Compania scontează să atragă minim 435 milioane euro, potrivit ministrului delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.
„Vorbim de cel mai mare proces de listare petrecut vreodată pe piaţa de capital din România. (...) . Este o dovadă de curaj să încercăm 51% listare pe piaţa de capital din România", a afirmat Răzvan Nicolescu, după şedinţa de Guvern.
Electrica este cel mai mare distribuitor de energie electrică din ţară. Furnizează electricitate la 3,5 milioane de abonaţi din 18 judeţe din Transilvania şi nordul Munteniei. Compania a avut anul trecut un profit de 25 de milioane de lei.
„Este o dovadă că statul în momentul de faţă este dispus să continue privatizările, însă la un preţ corect, la un preţ care să fie avantajos şi pentru stat, pentru că mai ales în contextul ultimelor dezvoltări în care România şi-a îmbunătăţit ratingul de ţară suntem în situaţia în care putem să vindem şi suntem dispuşi să vindem dacă preţul este unul corect”, a mai spus ministrul delegat pentru Energie.
Oferta este intermediată de consorţiul format din BRD, Citigroup, Raiffeisen Bank, Societe Generale şi Swiss Capital.
Grupul Electrica a fost recent reorganizat, înainte de listarea companiei la bursă, iar, ca urmare a acestui proces, participațiile minoritare ale grupului au fost transferate către o societate nou-înființată în scopul administrării acestor active, la care statul este acționar unic.