Preţurile petrolului au scăzut vineri cu peste 2 dolari şi au înregistrat pierderi săptămânale, pe măsură ce îngrijorările legate de aprovizionare, cauzate de tensiunile din Orientul Mijlociu, s-au diminuat, în timp ce datele privind locurile de muncă din SUA au mărit aşteptările că Rezerva Federală s-ar putea să nu mai crească ratele dobânzilor în cea mai mare economie consumatoare de petrol, transmite Reuters.
Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 2,03 dolari, sau cu 2,4%, la 83,82 dolari pe baril.
Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate din SUA au scăzut cu 2,21 dolari, sau cu 2,7%, la 80,26 dolari pe baril.
Ambele benchmark-uri au consemnat pierderi săptămânale de peste 6%.
Liderul Hezbollah Sayyed Hassan Nasrallah, vorbind pentru prima dată de la izbucnirea războiului Israel-Hamas, a avertizat vineri că un conflict mai larg în Orientul Mijlociu este posibil, dar nu s-a angajat să deschidă un alt front la graniţa Israelului cu Libanul.
„Piaţa suportă acest conflict, deoarece nu pare a fi nici un eveniment semnificativ de întrerupere a cererii sau a ofertei”, a declarat John Kilduff, partener la Again Capital LLC din New York.
Între timp, creşterea locurilor de muncă în SUA a încetinit dincolo de aşteptări în octombrie, au arătat datele oficiale, în timp ce inflaţia salarială s-a redus, indicând o relaxare a condiţiilor de pe piaţa muncii.
Datele au întărit opinia conform căreia Rezerva Federală a SUA nu trebuie să crească în continuare ratele dobânzilor.
Fed a menţinut ratele dobânzilor stabile în această săptămână, în timp ce Banca Angliei a menţinut dobânzile la un vârf al ultimilor 15 ani, susţinând preţurile petrolului, pe măsură ce apetitul pentru risc a revenit pe pieţe.