Dezbaterile pe reducerea CAS, amânate până săptămâna viitoare

Data publicării:
senat captura

Sârbu a precizat că, în urma discuţiilor din Biroul permanent, "era aproape imposibil ca şedinţa să fie convocată astăzi", pentru că trebuiau trimise materialele la comisia de buget-finanţe şi convocat Ministerul de Finanţe.

"Este deja ora 14.00, şi colegii din Opoziţie au înţeles lucrul ăsta (...) Luni (25 august - n.r.) la ora 14.00 vom avea Biroul permanent, iar la ora 16.00, plen", a anunţat Sârbu.

El a mai precizat că s-a prezentat în şedinţa conducerii Senatului şi un parcurs pentru această lege şi a precizat că pe data de 6 septembrie poate fi promulgată, astfel că există timp pentru a intra în vigoare de la 1 octombrie.

Conform unui comunicat de joi, Senatul a fost convocat în sesiune extraordinară, luni, 18 august, de la ora 16.00.

Tot joi, anterior acestui anunț, surse parlamentare declarau pentru Mediafax că Senatul şi Camera Deputaţilor se vor reuni pe 25 august, respectiv 26 august, în sesiune extraordinară pentru a discuta reexaminarea Legii CAS, precum şi Legea petrolului.

Conform prevederilor constituţionale, Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc în sesiuni extraordinare, la cererea preşedintelui României, a biroului permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin o treime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, iar convocarea Camerelor se face de preşedinţii acestora.

Parlamentarii ACL împreună cu parlamentari de la alte formaţiuni politice au depus semnăturile necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului şi a Camerei Deputaţilor, pe data de 18 august, respectiv pe 19 august pentru a se dezbate legea privind reducerea CAS.

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că ACL a strâns câte o treime din numărul necesar de semnături pentru convocarea unei sesiuni extraordinare parlamentare, arătând că alături de parlamentarii ACL au semnat în acest sens şi parlamentari aparţinând PPDD, PMP, minorităţilor naţionale şi independenţilor.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că "reducerea CAS nu face altceva decât să accelereze intrarea în criză prin accentuarea masivă a deficitului la fondul pe pensii" şi că, în mod egal, PSD, PNL şi PDL "îi mint pe români pentru a le lua voturile".

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut vineri că "există toate premisele" ca legea privind reducerea CAS să fie readoptată fără modificări de Parlament, "cu o majoritate covârşitoare", în sesiunea extraordinară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri