Video Ministrul Energiei: Nu vreau să existe în decembrie facturi fără compensație. Am finalizat normele metodologice

Data publicării:
virgil popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu. Foto: Captură Digi24

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat joi seara, la Digi24, că au fost finalizate normele metodologice ale schemei de acordare a compensațiilor pentru facturi. În decembrie nu vor exista facturi necompensate, iar cei care vor refuza să respecte regula vor fi pedepsiți, susține Popescu.

Ministrul Energiei a precizat faptul că a fost finalizat documentul cu normele metodologice din schema de acordare a compensațiilor pentru facturi. Trebuie să fie semnat de celelalte ministere și, probabil, va fi în Monitorul Oficial până la finalul săptămâni viitoare, a spus Virgil Popescu, joi seara, la Digi24.

"Normele metodologice sunt terminate, le-am discutat (n.r.-cu Ministerul Muncii și Ministerul de Finanțe), am discutat și cu furnizorii, nu toate cerințele lor au putut fi preluate. Eu sunt convins că va fi publicat ordinul în Monitorul Oficial la începutul săptămânii viitoare și au toate datele acolo pentru a face facturi la începutul lunii decembrie și a pregăti documentele pe care să le depună", a declarat ministrul.

Virgil Popescu a anunțat, de asemenea, că în luna ianuarie va analiza modul în care a decurs acordarea de compensații.

"În ianuarie facem o evaluare a schemei și dacă trebuie să îmbunătățim ceva, vom îmbunătăți", a mai spus Virgil Popescu.

În decembrie nu vor exista facturi necompensate, iar cei care vor refuza să respecte regula vor fi pedepsiți, a adăugat acesta.

"Nu vreau să existe în decembrie facturi fără compensație. Nu cred un furnizor își permite să încalce legea, există organe ale statului care îl pot amenda, este infracțiune și are și alte repercusiuni. (...) Eu cred că anumiți furnizori facturau la începutul lunii noiembrie și câteva zile din luna noiembrie, probabil din acest motiv au întârziat facturile, pentru a scoate estimativ acel consum. Le-am spus în norme, consumul lunii noiembrie se facturează în decembrie, după ce consumul este realizat. Fiecare dintre noi am avut contractul în derulare sau am avut ghinionul să se termine in această perioadă de toamnă-iarna. Legea pe care am aprobat-o în Senat are o plafonare la prețul gazului natural, cât și la prețul energiei electrice. La facturile care vin pe asociație și se repartizează pe apartament avem un prag minimum de consum, sub 30 de kilowați pe lună nu se compensează nimic. Sub 30 de metri cubi la gaze naturale se presupune că nu folosește cineva gazul pentru încălzire și la fel, nu avem compensație”, a declarat Virgil Popescu, la Digi24.

Citește și: Cât vom plăti pentru energie și gaz în această iarnă. Legea privind plafonarea prețurilor și compensarea facturilor a fost promulgată

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri