Valoarea tichetelor de masă de 40 de lei reprezintă o parte importantă din pachetul de beneficii

Data publicării:
Mature,Businessman,In,Shirt,Doing,Paperwork,,Man,Working,With,Documents, Articol susținut de Pluxee

În ultimii ani, piața forței de muncă a cunoscut o adevărata transformare, accentul punându-se din ce în ce mai mult pe oameni. Cu cât angajații sunt mai mulțumiți, implicarea lor în proiectele companiei crește, sunt mai proactivi, contribuind la succesul companiei. Grija pentru angajați este și una dintre valorile companiei UMEX, un important operator portuar care oferă clienților servicii de manipulare și depozitare a mărfurilor. Aici, managementul a reușit să identifice acele instrumente care cresc gradul de implicare a personalului, iar cel mai vizibil efect al succesului acestora se vede în productivitate și în gradul de retenție.

„În general, motivația anajaților se observă direct în gradul de implicare a acestora. Angajații motivați depun eforturi pentru a finaliza sarcinile de lucru, sunt mai productivi. Angajații nemotivați sunt mult mai dispuși să caute alte locuri de muncă”, detaliază Loredana Bugu, Șef serviciu Resurse Umane, Umex.

În cadrul companiei activează peste 400 de angajați, calificați în meserii specifice activităților de manipulare și depozitare. Prin urmare, pachetul de beneficii extra-salariale oferit de companie este unul amplu, dezvoltat pe mai multe nivele și adaptat nevoilor angajaților. Umex oferă cardul de masă Pluxee Gusto, primă în bani și tichete cadou prin cardul Pluxee Cadou cu ocazia unor sărbători precum Paștele și Crăciunul, o primă de Ziua Lucrătorului Portuar - 15 august, primă de vacanță, primă pentru doamne cu ocazia zilei de 8 martie, asigurare privată de sănătate și asigurare de viață.

„Susținerea angajaților și în afara locului de muncă este vitală. Tichetele de masă reprezintă un beneficiu valoros, cresc puterea de cumpărare a colegilor noștri și le oferă susținere într-o perioadă economică dificilă. De asemenea, sunt un mijloc de recunoaștere a muncii depuse și constituie o parte importantă a veniturilor acestora”, explică Loredana Bugu, Șef serviciu Resurse Umane, Umex

Acesta este și motivul pentru care compania a ales să crească valoarea tichetelor de masă la nivelul maxim, de 40 de lei/zi lucrată, începând cu luna ianuarie 2024: să diminueze impactul asupra puterii de cumpărare a angajaților prin introducerea plății contribuțiilor sociale de sănătate.

„Creșterea prețurilor este cea mai mare provocare cu care se confruntă angajații companiei. De aceea, maximizarea valorii tichetelor de masă oferite acestora este o modalitate de a-i proteja de efectele creșterii taxelor şi inflației, susținând puterea lor de cumpărare”, argumentează Loredana Bugu explicația pentru efortul financiar al companiei. În plus, majorarea valorii tichetelor nu este doar o varianta optimă pentru a fideliza angajații, ci poate reprezenta chiar și un argument în procesul de recrutare a unor noi specialiști bine pregătiți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
18 spectatori au avut nevoie de medicație anti-greață în timpul unui spectacol șocant pus în scenă la opera...
Digi FM
Două femei au fost date jos dintr-un avion pe motiv că au refuzat să-și acopere bustul: „Ne-au tratat ca pe...
Pro FM
"Povești din dormitor". Loredana Groza, într-o salopetă super mulată și transparentă, ședință foto ad-hoc în...
Film Now
Ridley Scott, către Paul Mescal, înainte de începerea filmărilor la „Gladiatorul 2”: Nervii tăi nu-mi fac...
Adevarul
Un român a escaladat toate cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri din lume. „Ai reușit, Adrian, ai scris...
Newsweek
În ce zile din octombrie sunt încărcate cardurile de alimente? Plățile se fac și în 10 zile
Digi FM
Povestea celui mai periculos deținut din „Beciul Domnesc”: „În acea pungă cu portocale am găsit un pistol și...
Digi World
O dieteticiană care lucrează cu bolnavi de cancer, despre alimentele și băuturile pe care nu le consumă...
Digi Animal World
Gestul făcut de un câine pentru a-și convinge stăpânul să-i dea o felie de pizza: „Se oprește doar când...
Film Now
Fiica lui Michael Douglas și a actriței Catherine Zeta-Jones calcă pe urmele părinților. Cât de talentată...
UTV
Jennifer Lopez face dezvaluiri emotionante despre divortul de Ben Affleck in primul interviu acordat dupa...