(P) Cinci motive pentru care este recomandat să-ți rezervi vacanța direct de pe mobil
De câțiva ani, dezvoltarea exponențială a comerțului online de la nivel internațional a generat schimbări masive și în România. Astfel, tot mai multe business-uri au investit într-o prezență susținută în mediul online pentru a ține pasul cu nevoile consumatorilor, dar și pentru a nu rămâne în urma competiției.
În prezent, se dă o nouă bătălie. Dat fiind faptul că utilizatorii își petrec timpul (într-o proporție covârșitoare) pe telefonul mobil, companiile caută să se alinieze tendințelor printr-un alt salt tehnologic: optimizarea experienței clientului pe device-urile portabile. Industria turismului nu face excepție: câteva agenții de travel online din România au încercat să se adapteze noului trend internațional, însă foarte puține au reușit să înregistreze performanțe impresionante într-un timp scurt. Cu ajutorul acestora, turiștii își rezervă acum vacanțe de la A la Z direct de pe mobil. Specialiștii analizează noile tendințe și detaliază de ce este recomandat să utilizezi tehnologia mobilă pentru rezervarea următoarei tale vacanțe, în locul laptopului sau PC-ului.
Companii de travel care s-au aliniat trendului internațional
În ciuda situației economice relativ fragile, câteva companii din industria turismului nu au făcut rabat la calitate și au investit în continuare în tehnologii care să ușureze interacțiunea cu clientul. eSky, una dintre agențiile de travel online de top din România, a fost printre primele care s-au aliniat trendului internațional. Activă din 2009, aceasta și-a optimizat site-ul pentru multi device încă din 2015. Tot atunci, a lansat pe piață și aplicația de mobil, aceasta fiind votată drept cea mai utilă aplicație la Webstock același an, dar și cea mai bună aplicație de travel, în cadrul Etravel Conference 2016. eSky este și agenție acreditată IATA, iar în 2015 a fost declarată cea mai profitabilă agenție de turism online din România, poziționându-se astfel ca un partener de încredere pe piața românească.
„Românii sunt extrem de receptivi la tehnologia mobile”
„Asistăm la schimbări extrem de interesante la nivel de business: dacă în anii trecuți, peste jumătate dintre tranzacțiile realizate pe site-ul nostru erau încheiate de pe desktop sau laptop, începând cu al doilea semestru al acestui an, situația s-a schimbat semnificativ. În acest moment, 61% din rezervările de servicii turistice sunt încheiate direct de pe telefonul mobil. Trendul ascendent de pe segmentul mobile a fost constant și se datorează mai multor factori, atât interni, cât și externi. Factorii externi sunt legați, în mod evident, de creșterea exponențială a industriei mobile la nivel mondial. Cei interni au ținut de dorința noastră de a ne alinia trendului internațional, respectiv de a livra un site optimizat, în care utilizatorul să navigheze fără probleme de pe mobil, dar și pentru a oferi o aplicație cu un design atrăgător, pe care clienții s-o poată folosi cu ușurință”, a declarat Carla Boangiu, Country Manager eSky România.
Abonându-te la Newsletter primești sinteza celor mai bune informații, articole și interviuri exclusive publicate de digi24.ro
De ce preferă oamenii să rezerve de pe mobil?
Specialiștii afirmă că trendul ascendent pe mobile va continua, cu atât mai mult cu cât utilizatorii găsesc tot mai multe beneficii în a-și rezerva o vacanță direct de pe mobil:
1. Aplicațiile de mobil sunt gratuite
Cele mai multe aplicații care oferă servicii turistice sunt disponibile în mod gratuit și pot fi descărcate atât pe Android, cât și pe iOS. Odată logat, ai acces la toate ofertele de travel ale agenției sau chiar și la tarife speciale, disponibile exclusiv pentru utilizatorii care rezervă prin intermediul aplicației. Astfel, ești cu un pas mai aproape de vacanța dorită.
2. Poți face rezervări de oriunde
Datorită dezvoltării tehnologiei mobile, poți să cumperi servicii turistice oricând și oriunde – acasă, la birou, pe drum sau în mașină. Confortul și eficiența devin astfel beneficii care îți ușurează semnificativ procesul de cumpărare – poți, spre exemplu, să rezervi biletele de avion cât aștepți să vină metroul, iar până ajungi acasă, ai ales deja și camera de hotel pentru următoarea vacanță! Fără timp pierdut, fără bătăi de cap.
3. Ești permanent conectat la cele mai noi oferte
A avea o aplicație de travel pe mobil este ca și cum ai avea propriul tău agent de turism în buzunar: ești permanent conectat la cele mai noi oferte, le poți compara în timp real pe aplicație și astfel, ai siguranța faptului că ai optat pentru cel mai avantajos tarif. De obicei, aplicațiile trimit și notificări în momentul în care sunt adăugate noi promoții, reduceri sau produse. De asemenea, anumite agenții pot afișa promoții-fulger sau oferte limitate exclusiv pe pagina lor de Facebook – tocmai de aceea, este esențial să ai telefonul mobil la tine și să poți verifica oricând toate canalele de comunicare online ale agenției.
4. Rezervi simplu și rapid, în doar câțiva pași
Aplicațiile de mobile sunt făcute pentru a-ți optimiza procesul rezervării – tocmai de aceea, companiile lucrează la un design cât mai simplu și ușor de înțeles pentru utilizatori. Astfel, navigarea printre oferte, căutarea biletelor de avion sau a cazării în funcție de perioada dorită, preluarea informațiilor pentru plată, realizarea tranzacției – toate acestea sunt gândite astfel încât utilizatorul să le poată parcurge cât mai simplu și rapid. În plus, efectuarea plăților este la fel de sigură ca și pe site – nu trebuie decât să autorizezi tranzacția (prin urmare, este și mai rapid, întrucât nu mai trebuie să reintroduci datele la fiecare plată).
5. Ai opțiuni variate, toate într-un singur loc
Un alt avantaj al tehnologiei mobile în travel este și faptul că poți fi permanent conectat la servicii turistice variate. În același loc, poți rezerva bilete de avion și camere de hotel, poți închiria mașini sau îți poți face chiar și asigurare de călătorie, ca să poți pleca în următoarea vacanță fără griji. Prin urmare, procesul decizional este scurtat în mod considerabil.
Cum se va schimba turismul românesc?
„Estimăm că în 2018, procentul tranzacțiilor pe mobil înregistrate de eSky va depăși pragul de 80%, ceea ce va reprezenta o situație fără precedent. Luând în considerare datele, suntem siguri că vom asista la o repoziționare a turismului românesc în zona de mobile. Această schimbare va fi benefică pentru ambele părți - atât pentru furnizori, datorită optimizării resurselor, cât și pentru utilizatori, datorită simplificării procesului de decizie și cumpărare. În ceea ce ne privește, ne bucurăm de încrederea crescândă a utilizatorilor în aplicația noastră. Vom investi în continuare în tehnologia mobile, îmbunătățind constant produsele existente și dezvoltând funcții noi, tocmai pentru că ne dorim să stabilim noi standarde de calitate pe piața de travel din România”, au încheiat specialiștii eSky.
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News