Curiozitatea copiilor, care poate încearcă să folosească aragazul sau se joacă lângă sursele de energie electrică cât tu ai un moment de neatenție, duce uneori la accidente nedorite. Pentru a le preveni și a veni în sprijinul părinților, ENGIE Romania derulează în 75 de școli lecții interactive despre sursele de energie. Programul, denumit „Întâlnire cu energia”, este organizat în parteneriat cu Asociaţia Hands Across România şi Ministerul Educaţiei Naționale.
Peste 2.500 de copii iau parte la aventurile fantastice ale lui Metano, o moleculă de gaz creată chiar de către o elevă, participantă la prima ediție a programului, în 2007. De curând, odată cu intrarea companiei ca furnizor pe piața de electricitate, Metano și-a făcut un nou prieten – Electro.
Astfel, fără să se plictisească, elevii învață tipurile de energie, parcursul gazului natural de la extracţie până acasă, să economisească energie şi să utilizeze în siguranţă gazul natural și energia electrică.
Programul, care se adresează copiilor de clasa a IV-a, va ajunge în 75 de școli din București şi judeţele Constanța, Argeș, Buzău, Iași, Sibiu, Călărași și Ialomița. Elevii au șansa și de a pune în practică cunoștințele acumulate și de a propune, în cadrul concursului „Câștigă cu Metano și Electro”, proiecte care să vină în sprijinul comunității lor. ENGIE Romania va sprijini implementarea a două dintre proiecte cu o finanțare în valoare de 10.000 RON pentru fiecare.
„Întâlnire cu energia”, aflat la ediția a XII-a, este parte din platforma de responsabilitate socială a companiei și ilustrează preocuparea constantă pentru educație. Lansat în 2007 și derulat în fiecare an în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, programul s-a adresat unui număr de peste 35.000 de elevi de clasa a IV-a. Aproximativ 150 de voluntari, angajați ai companiei ENGIE Romania, s-au implicat până acum în program, dedicând peste 3.000 de ore de voluntariat.