Cine se pregătește pentru Nuclearelectrica. Lulache, pe listă

Data publicării:
nuclearelectrica3

Actuala directoare generală a Nuclearelectrica, Daniela Lulache, un fost preşedinte al Agenţiei Nucleare şi pentru Deşeuri Radioactive, Florin Tătar, şi o fostă consilieră a premierului Sorin Grindeanu în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Eva-Georgeta Andreaş, se numără printre propunerile Ministerului Energiei pentru posturile de membri provizorii în consiliul de administraţie al Nuclearelectrica, relatează News.ro

nuclearelectrica3

Ministerul Energiei va numi membri provizorii în consiliul de administraţie, pe o perioadă de patru luni, începând cu 26 aprilie, ca urmare a încetării mandatului administratorilor în 25 aprilie. Lista integrală cu propunerile apare pe site-ul producătorului de energie, pe ordinea de zi în Adunarea Generală a Acţionarilor convocată pentru 24 aprilie, alături de CV-urile candidaţilor.

O altă propunere este Cristian Romulus Anton, fost consilier personal în Ministerul Economiei, între 2012 şi 2013, care a candidat anul trecut din partea ALDE pentru funcţia de consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Pe listă apare şi numele lui Cristian Gentea, consilier local în Piteşti, preşedinte al PSD Piteşti şi secretar executiv interimar al PSD Argeş.

Ionuţ Mişa, director general al Direcţei Generale de Administrare a marilor contribuabili din cadrul ANAF, şi secretar de stat în Ministerul Finanţelor începând din luna ianuarie, este o altă propunere a Ministerului Energiei.

Lista include şi un actual membru în consiliul de administraţie al Nuclearelectrica, Nicolae Bogdan Codruţ Stănescu. Acesta ocupa anul trecut 25 de diverse funcţii în instituţii şi companii publice, după ce a fost consilier al lui Bogdan Olteanu, în perioada în care acesta era viceguvernator al Băncii Naţionale a României.

De asemenea, pe listă se află și actuala directoare a Nuclearelectrica. Daniela Lulache a fost vedetă TV, ca șefă a Fondului Proprietatea în 2008 - 2009. O chestiune controversată a fost salariul de aproape 37.000 de euro pe lună. Fondul Proprietatea era sub administrare de stat la acea vreme.

O altă propunere este Iulian Robert Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei şi fost consilier al fostului ministru al Energiei, Andrei Gerea.

Nuclearelectrica a realizat anul trecut o producţie netă de energie în scădere la 10.388 GWh, de la 10.709 GWh în anul 2015. Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Acţionarul majoritar al companiei este statul român, prin Ministerul Energiei, care deţine o participaţie de 82,49% din totalul acţiunilor.

Nuclearelectrica este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de 2,08 miliarde lei (462,2 milioane euro).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cât timp ar trebui să poți sta într-un picior, în funcție de vârsta ta. De ce este important acest test
Digi FM
El are 53, soția, 46, dar arată grozav la plajă și se distrează ca adolescenții. Mark Wahlberg și Rhea...
Pro FM
Oana Radu, cerută în căsătorie pe final de 2024. Cu un an în urmă divorța, acum e din nou îndrăgostită și...
Film Now
James Cameron a început să scrie o nouă poveste din saga „Terminator”: „Vrea să vadă ce se va întâmpla cu...
Adevarul
De ce Elon Musk și-a schimbat numele pe X în „Kekius Maximus”: ce înseamnă. „Îmi voi atinge obiectivele, în...
Newsweek
S-a modificat din nou data când se plătește pensia pe ianuarie. Când iau pensionarii banii? Ce sumă?
Digi FM
O adolescentă a iscat un conflict imens în avion, înfuriată de tusea unei copile. A vrut să deschidă ușa...
Digi World
Câte minute de viaţă pierd fumătorii cu o singură ţigară. Concluziile celei mai noi analize a oamenilor de...
Digi Animal World
Ce s-a întâmplat cu un câine la 15 minute după ce stăpânul său a murit. Familia a fost devastată
Film Now
Kevin Sorbo, protagonistul serialului Hercule, spune că a fost pus pe "lista neagră" de la Hollywood din...
UTV
26 de filme pe care trebuie sa le vezi neaparat pana la sfarsitul anului 2025