La Galaţi sunt aşteptaţi investitori, însă nimeni nu pare interesat de zonă. Primăria a construit un parc industrial de cinci milioane de euro în speranţa că va atrage investitori care să reînvie oraşul, după ce combinatul siderurgic a concediat aproape toţi angajaţii.
Însă totul a fost inutil. Şi mai mult de atât, municipalitatea trebuie să cheltuie acum o mică avere, pentru a repara clădirile.
O clădire administrativă, o hală, garduri, drumuri şi utilităţi. Investiţie de cinci milioane de euro. Este parcul industrial la care au visat autorităţile locale. Numai că în ultimii 14 ani a stat închis. Are concurenţă la câteva sute de metri distanţă, aproape de portul Dunării. Zona liberă. Tot un spaţiu unde investitorii sunt scutiţi de anumite taxe şi impozite. Antreprenorii care şi-au adus afacerile în zona liberă anunţă în acest an investiţii de 10 milioane de euro, în vreme ce de parc nici localnicii nici ştiu.
Parcul Industrial de la Galaţi a înghiţi în ultimii cinci ani 160.000 de euro pentru întreţinere şi nu a produs nimic. Acum mai are nevoie de o investiţie.
Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi: „La Parcul Industrial din Galaţi sunt necesare lucrări de reparaţie a acoperişului pentru că acesta a fost avariat în urma unei furtuni”. În Zona Liberă, lucrurile stau cu totul altfel.
Anul trecut, peste 200.000 de tone de marfă au intrat în Zona Liberă din Galaţi atât cu tirul, cât şi cu trenul, dar şi cu vaporul. Anul acesta, în primele patru luni, au intrat deja aproape 100.000 de tone de marfă, iar rulajul este în creştere.
Parcul Industrial din Galaţi are o suprafaţă de 22 de hectare, iar pavilionul administrativ şi hala din interior au 2.500 de metri pătraţi, suficient pentru cel puţin cinci depozite de marfă.