Reapar poveştile de succes, în industria din România. La Drobeta Turnu Severin, vechea fabrică de celuloză a fost redeschisă, după 8 ani de pauză. Un investitor român, care a preluat fabrica, a angajat peste 400 de oameni, care produc 24 de ore din 24, zeci de tone de hârtie. Fabrica a fost modernizată, iar cea mai mare parte a producţiei ajunge acum în străinătate.
Instalaţiile fabricii de celuloză din Drobeta Turnu Severin au fost repornite la finalul lunii noiembrie, însă acum totul este retehnologizat şi controlat de computere.
„În acest moment producem 300 de tone de hârtie pe zi. Capacitatea de producţie a crescut cu 35% faţă de producţia care se făcea înainte,” precizează Bogdan Urucu, directorul fabricii de celuloză.
Alexandra Ligiu a lucrat 30 de ani la vechiul combinat de celuloză. A plecat în 2008, atunci când fabrica a fost închisă. Acum, când a auzit că se redeschide, a venit să se angajezeze din nou.
„Avem unde să muncim, înainte am stat acasă am stat în şomaj. Da, pe calculator. Înainte nu avem aşa ceva. Lucram manual,” spune Alexandra Ligiu, angajat la fabricii de celuloză.
În total, la fabrica de celuloză lucrează, în ture, 400 de oameni.
„Producţia merge, funcţionează la flux continuu. 24 din 24. Totul este în regulă. Maşina s-a modernizat,” adaugă un alt angajat.
Investitorul, un om de afaceri din Drobeta Turnu Severin, a investit peste 30 de milioane de euro.
„Ne-am ambitionat, ne-am concentrat şi cu un consum mare de neuroni, cu multă ambiţie, muncă suplimentară am reuşit să repornim activitatea fostului combinat de celuloză,” spune Constantin Izvoranu, investitor.
Peste 80 la sută din producţie ajunge în străinătate.
Conducerea fabricii vrea să repornească luna următoare şi instalaţia care produce carton. Asta înseamnă şi noi angajări - încă 150 de oameni.