La puțin peste 50 de km de Timișoara, într-o localitate departe de zgomotul orașului,un parc a devenit cunoscut după ce a fost reamenajat după modelul mult mai celebrelor parcuri de la Versailles sau Schönbrunn. Pe aproape 3 hectare a fost amenajată o "grădină a Parisului" în miniatură, cu alei armonios împletite printre verdeața gardului viu și fântâni în care apa susură liniștitor.
Miniatura grădinii Parisului, cum mai este numit celebrul spațiu de la palatul Versailles, se află nu departe de Timișoara, într-o localitate cu mai puțin de 800 de suflete. Atrage privirile încă de la intrare, unde te întâmpină o poartă frumos sculptată în lemn.
Aleile parcului se împletesc cu verdele care domină parcul dar și cu trandafirii, care parcă se încăpățânează să nu lase ultimele petale să cadă. Inspirația în construcția lui vine din plimbările prin mult mai cunoscutul parc al palatului francez, dar și a celui din fața palatului Schonbrunn din Viena.
"Am văzut Schonbrunn-ul în Viena, deci partea aceasta din spate este o miniatură, nu am pretenții prea mari față de ceea ce este acolo, dar este oarecum o copie cu 2 alei care se despart și cu o fântână în mijloc. Partea de la intrare este o alee lungă cu mulți pomi, așa este aproximativ Versaille-ul de lângă Paris", a declarat Cristian Stoi, primarul comunei Boldur.
Sute de trandafiri și plante perene dau un plus de mireasmă și serenitate locului. Pe cele aproape 3 hectare ale parcului, o pădure de duzi crează o oază de răcoare. Arborii parcă stau de strajă turistului care caută un loc de odihnă.
"Atrage, atrage foarte mulți vizitatori. Ce spun oamenii după ce pleacă de aici? E relaxant. Mergem în parc la Ohaba că ne relaxăm. Sunt încântați într-adevăr de parc, în totalitatea lui", a declarat Laura Adamescu, referent în cadrul primăriei Boldur.
Localitatea Ohaba Forgaci, în care se află miniatura parcurilor de la Versailles sau Schonbrunn se află la 53 de km de Timișoara spre Lugoj.
reporter: Alexandra Marian/ operator: Dan Petcu