Constantin Tuncu are 54 de ani şi, de aproape un an, este şomer. A lucrat peste 20 de ani la Fabrica de celuloză şi hârtie din oraş, de unde a fost disponibilizat odată cu intrarea în insolvenţă a societaţii. Speră că redeschiderea fabricii îi va aduce un nou loc de muncă.
„Am auzit că se deschide noul combinat de celuloza de hârtie.Mi-am depus şi eu CV-ul, la fel şi soţia, că este şomera cu studii superioare. Este o oportunitate pentru noi”, spune bărbatul.
La un loc de munca visează şi alţi 3.000 de oameni. Redeschiderea Fabricii de celuloză şi hârtie le-a dat speranţă celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Posturi disponibile nu sunt însă pentru toţi.
„În acest moment, din cei care vor lucra în fabrică sunt aproximativ 100 care vor rămâne în continuare din 200 care lucreazp astăzi pe platformă, iar ca total angajaţi cred că vor fi undeva spre 500 de angajaţi”, spune Constantin Izvoranu, investitor la Celrom.
Prioritate la angajare vor avea cei care au mai lucrat în cadrul combinatuluişi care au experienţă în acest gen de activitate.
În judeţul Mehedinţi s-a înregistrat în ultimul an una dintre cele mai ridicate rate ale somajului din ţara. În acest moment, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă are în evidenţă peste 12.000 de someri.