Ciolacu: Nu luăm în calcul majorarea taxelor. Mergem mai departe cu creşterea încasărilor bugetare şi reforma cheltuielilor

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - SEDINTA DE GUVERN - 11 APR 2024
Premierul Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni, după întâlnirea cu Confederaţia Patronală Concordia, că Guvernul nu ia în calcul majorarea taxelor şi merge mai departe cu digitalizarea ANAF, creşterea încasărilor bugetare şi reforma cheltuielilor publice. Premierul a prezentat patronatelor coordonatele Acordului propus de Guvern Comisiei Europene, privind educerea graduală a deficitului bugetar în următorii şapte ani susţinerea proiectelor mari de investiţii pe care România le va derula în 2025 şi 2026.

”Coordonatele Acordului propus de Guvern Comisiei Europene sunt reducerea graduală a deficitului bugetar în următorii şapte ani şi susţinerea proiectelor mari de investiţii pe care România le va derula în 2025 şi 2026,” a transmis Marcel Ciolacu la consultările cu reprezentanţii Confederaţiei Patronale Concordia.

”Am solicitat acest nou acord Comisiei Europene pentru ca România să nu intre într-o scară abruptă a deficitului. Este nevoie să continuăm investiţiile, să susţinem zona industrială şi producţia românească. Nu luăm în calcul majorarea taxelor. Mergem mai departe cu digitalizarea ANAF, creşterea încasărilor bugetare şi reforma cheltuielilor publice”, a precizat prim-ministrul.

Şeful Executivului a subliniat că începând de anul viitor vor avea loc consultări cu mediul de afaceri privind reforma fiscală.

”Nu vom lua nicio decizie cu privire la reforma fiscală fără consultarea mediului de afaceri şi fără a oferi antreprenorilor un orizont de timp suficient până la punerea în aplicare a unor noi măsuri”, spune premierul.

Potrivit Executivului, ”reprezentanţii mediului de afaceri au apreciat dialogul cu Guvernul, continuat şi detaliat la nivelul ministerelor”.

La consultările de astăzi, de la Palatul Victoria, reprezentanţii Executivului şi cei ai mediului de afaceri au mai discutat despre implementarea E-Factura, E-TVA, E-Transport, a Sistemului de Garanţie-Returnare, pregătirea punerii în aplicare a salariului minim european, precum şi alte aspecte ce ţin de sectorul turism.

Din partea Guvernului, la consultări au participat, împreună cu premierul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, ministrul Economiei, Radu Oprea, ministrul Muncii, Simona-Bucura Oprescu, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, ministrul Mediului, Mircea Fechet, şi şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu