Ce măsură a luat Facultatea de Comunicare și Relații Publice de la SNSPA în urma scandalurilor de hărțuire sexuală

Data actualizării: Data publicării:
Sediul SNSPA. Imagine cu caracter ilustrativ
Sediul SNSPA. Imagine cu caracter ilustrativ

Comunitatea Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) reacționează la scandalurile recente de hărțuire sexuală care pătează imaginea SNSPA. Facultatea își exprimă înțelegerea și se declară alături de victimele ”abuzurilor, hărțuirilor, violenței psihologice și ale oricăror comportamente inadecvate la adresa studentelor și studenților”, și anunță o decizie care să ajute la preîntâmpinarea unor astfel de incidente.

Facultatea de Comunicare și Relații Publice apreciază că aceste cazuri care au ajuns publice în ultima vreme și au stârnit, firesc, indignarea opiniei publice, ”sunt izolate și trebuie să primească, în mod categoric, răspunsuri clare și neezitante”. Totodată, însă, facultatea se declară ”alături de colegele și colegii din toate facultățile SNSPA – Facultatea de Administrație Publică, Facultatea de Management, Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană, Facultatea de Științe Politice –, asupra cărora planează suspiciuni ca urmare a generalizării unor cazuri particulare”. 

Comunitatea de la Comunicare și Relații Publice se declară ”alături de colegele și colegii din celelalte facultăți din România, din întregul mediu universitar, asupra cărora planează umbra unei învinovățiri colective pornind de la fapte izolate”

”A pune la zid, în ansamblul său, o instituție de învățământ superior – profesori, personal tehnic, studenți, doctoranzi, cercetători, colaboratori, absolvenți – sau a pune sub semnul întrebării uneori însăși ideea de educație universitară – sunt lucruri nedrepte și neproductive. Faptele trebuie sancționate sever, iar actul de educație trebuie să continue în beneficiul studenților și al educației”, se arată într-un comunicat al facultății, postat pe site-ul instituției.

Declarându-se de acord cu măsurile luate de conducerea SNSPA – suspendarea activităților didactice și a funcțiilor deținute –, facultatea consideră că acestea au fost necesare și fără echivoc pentru cei suspectați de acte de hărțuire.

”Totodată, sperăm că, împreună cu toate colegele și toți colegii din SNSPA, vom înțelege ce se putea face mai bine și, mai ales, ce putem face, începând chiar de azi, ca astfel de evenimente să nu mai aibă niciodată loc. Dorim ca, în cazul în care se va dovedi că răspunderea merge dincolo de mecanismele și procedurile interne ale SNSPA (și ale oricărei universități, potrivit reglementărilor), răspunsul instituțiilor competente să fie unul ferm”, se mai arată în comunicat.

Facultatea afirmă că are o responsabilitate față de cei care vor păși pragul ei în octombrie, dar și față de absolvenții FCRP, față de toți colaboratorii și partenerii facultății. 

În noul context, Facultatea de Comunicații și Relații Publice a decis să creeze o adresă de e-mail dedicată în mod precis unor eventuale probleme de acest tip, sensibile pentru cei afectați. 

”Astfel, studentele și studenții FCRP pot semnala situații de hărțuire, abuz sau violență psihologică la adresa de email sesizari_abuzuri@comunicare.ro, având garanția fermă că intimitatea și integritatea emoțională le sunt protejate”, se mai arată în comunicat. 

”Mai mult, odată cu începerea anului universitar, vom iniția o serie de ateliere dedicate acestei teme, prin care să creștem nivelul de conștientizare a profesorilor și studenților deopotrivă. Orice acțiune de hărțuire, abuz sau violență psihologică este incompatibilă cu misiunea și valorile noastre. Avem încredere că eforturile noastre vor consolida și dezvolta, în continuare, comunitatea FCRP”, afirmă, în încheiere, comunicatul. 

 

 

 

 

 

 

 

Editor : Marina Constantinoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cum a arătat Romina Gingașu mireasă. Imagini de colecție de la nunta româncei cu miliardarul Piero Ferrari
Digi FM
Tudor Chirilă, după ce a certat un șofer în trafic: ”La asta se ajunge când nesimțirea și lipsa de eficiență...
Pro FM
Andrea Bocelli, dezvăluiri despre accidentul în urma căruia a rămas orb: „Acela a fost momentul când s-a...
Film Now
Lui Sean Penn i-a căzut cu tronc o tânără actriță din Republica Moldova. Săruturi în văzul lumii și plimbări...
Adevarul
Sectorul IT nu mai este „tigrul” economiei românești. „Când industria scade, serviciile sunt primele lovite”
Newsweek
3 nereguli în recalcularea pensiei. Ce perioade de muncă și care contribuții au fost ignorate?
Digi FM
De ce videoclipul personal în care Kate anunţă că a terminat chimioterapia marchează o abordare surprinzător...
Digi World
De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace
Digi Animal World
Împerecherea unor elefanți, surprinsă de un fotograf. Momentul rar i-a fascinat pe internauți
Film Now
De ce a plâns Salma Hayek în timpul filmărilor cu Antonio Banderas la "Desperado". Ce relație au cei doi în...
UTV
Angelina Jolie si Salma Hayek au intors toate privirile la Festivalul Internatinoal de Film de la Toronto