Ce a făcut o femeie pentru a scăpa de o boală gravă?

Data publicării:
dr_bogdan_martian_sanador Articol sustinut de SANADOR

Controalele periodice la medic și efectuarea analizelor și investigațiilor de rutină au un rol foarte important în prevenirea și în depistarea precoce a unor afecțiuni care, diagnosticate tardiv sau lăsate netratate, pot pune viața în pericol.

Mădălina, în vârstă de 43 de ani, a fost diagnosticată cu cancer de col uterin în urma unui consult ginecologic. Din fericire, boala nu era într-un stadiu avansat. Însă vestea bolii a fost un adevărat șoc, pentru că nu avea niciun simptom și nu bănuia că ar avea vreo problemă de sănătate. Cu toate acestea, nu s-a pierdut cu firea și a decis să facă tot ce îi stă în putință pentru a se vindeca, mai ales că avea un copil și își dorea să fie prezentă în viața lui.

După mai multe investigații, medicul ginecolog i-a recomandat o conizație. Dar Mădălina a refuzat, fiind hotărâtă să facă o histerectomie totală, adică o intervenție de extirpare totală a uterului și a colului uterin. În urma unei recomandări, pacienta s-a programat la un consult la Dr. Bogdan Marțian, medic primar chirurgie generală, șeful Secției de Chirurgie Generală de la Spitalul Clinic SANADOR.

„Domnul Dr. Marțian a fost total de acord cu decizia mea. Experiența a fost incredibilă. L-am simțit mai mult decât un doctor, l-am simțit ca pe un părinte, nu am cuvinte. Mi-a explicat tot ce o să facă, cum o să decurgă operația. Experiența a fost deosebită.”, povestește pacienta.

În cazul Mădălinei, operația de histerectomie totală a fost realizată clasic, deschis. Deși a fost o intervenție complexă, totul a decurs fără probleme, pacienta fiind transferată pentru recuperare în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic SANADOR, acreditată ca Secție ATI de categoria I.

În prezent, Mădălina se simte foarte bine, iar la ultimul control de specialitate, medicul i-a confirmat că nu mai are leziuni care să îi pună viața în pericol.

La Spitalul Clinic SANADOR, intervențiile chirurgicale recomandate pentru tratarea diferitelor tipuri de cancer sunt efectuate într-unul dintre cele mai moderne blocuri operatorii din țară, în condiții de maximă siguranță, de chirurgi foarte bine pregătiți și cu o vastă experiență.

În funcție de indicație, operațiile sunt efectuate atât clasic, cât și minim invaziv – laparoscopic sau robotic - cu multiple avantaje pentru pacienți. La Centrul Oncologic SANADOR, pacienții au acces la toate tipurile de tratament oncologic, de la radioterapie, chimioterapie, imunoterapie până la terapie țintită, în funcție de indicația medicală stabilită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Filmul despre Donald Trump, cu actorul român Sebastian Stan, vine ca un trăsnet în prag de...
Digi FM
Ce pensie alimentară plătește Valeriu Gheorghiță în fiecare lună. El și fosta soție s-au despărțit după 20 de...
Pro FM
Ana Baniciu, criticată după ce și-a luat fiul de patru luni la o petrecere: "Ce tâmpenie să duci copilul în...
Film Now
I-a lăsat pe toți cu gura căscată! Brooke Shields, într-o rochie mini, verde neon, la 59 de ani. Picioare...
Adevarul
Alertă! Substanțe toxice descoperite în mărci de săpun populare, care se află în toate magazinele din...
Newsweek
Ministerul Muncii anunță ziua când intră pensia pe card în octombrie. Pensionarii iau bani în plus
Digi FM
Radu Vâlcan, urare originală de ziua Adelei Popescu: "O să mă certe că o arăt așa". Ce spunea actrița despre...
Digi World
O lună fără alcool îți poate îmbunătăți sănătatea? 5 schimbări pozitive pe care le-ai putea observa
Digi Animal World
Gestul făcut de un câine pentru a-și convinge stăpânul să-i dea o felie de pizza: „Se oprește doar când...
Film Now
Jennifer Lopez, primul interviu după divorțul de Ben Affleck: „Nu pot să caut fericirea în alți oameni”...
UTV
Vezi cum arata Luca, fiul lui Victor Cornea. Micutul a fost prezent la aniversarea Ellei Burcea Balan