Exclusiv Cătălin Predoiu vrea o lege care să spună ce medicamente nu ai voie să consumi înainte să te sui la volan

Data publicării:
drugtest

Cătălin Predoiu a declarat, miercuri la Digi24, că și-ar dori să existe o lege care să reglementeze tipurile de medicamente care dacă sunt luate, atunci persoanele să nu aibă voie să se suie la volan. Ministrul Afacerilor Interne a mai spus că act normativ trebuie să fie gândit de către specialiști, Ministerul Sănătății și adoptat de către Parlament.

„Aici nu trebuie să mergem pe sfaturi. Aici o să mergem pe prevederi legale. Noi demult trebuia să avem o lege în vigoare care să spună – ai luat acest medicament, nu ai voie la volan. Nu ministrul de Interne face legea aceea, nu polițistul din stradă, nu șeful Poliției Române. Legea aceea trebuie făcută de Parlament, la propunerea Ministerului Sănătății. Să scrie în lege treaba aceasta”, a afirmat Cătălin Predoiu, întrebat ce sfaturi are pentru șoferii care iau paracetamol, nurofen, spay nazal, sirop de tuse, Xanax sau alte antidepresive și riscă să iasă pozitivi la testul pentru droguri, miercuri la Digi24.

El a mai spus că „această lege trebuie gândită de specialiști, poate și unii dintre cei care au făcut lista respectivă, trebuie dezbătută, trebuie adoptată în Parlament și publicată în Monitorul Oficial”. 

Editor : Ana Petrescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri