Armata a ridicat două avioane F-16 după un atac rusesc cu drone lângă granița României

Data actualizării: Data publicării:
FETESTI - EXERCITIU DEMONSTRATIV - POLITIE AERIANA - PROCEDURI NATO - AERONAVE F-16 - 06 MAR 2024
Aeronave F-16 ale Fortelor Aeriene Române. Foto cu caracter ilustrativ: Inquam Photos / Eduard Vanatoru

Ministerul Apărării a ridicat două avioane F-16, de la baza Borcea, sâmbătă dimineață, după ce rușii au atacat cu drone la granița cu România. Locuitorii din județul Tulcea au primit un mesaj RO-Alert, care vizează localităţile de la graniţa cu Ucraina, în care au fost avertizați asupra pericolului căderii de obiecte din spaţiul aerian. MApN precizează că până acum nu au fost detectate drone care au căzut pe teritoriul național.

Ministerul Apărării anunţă, sâmbătă, că, urmare a unor noi atacuri ale ruşilor asupra unor obiective din Ucraina, două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române au fost ridicate în aer pentru a monitoriza situaţia. Acestea s-au întors la bază, după încetarea măsurilor de alertare. Se caută eventuale obiecte căzute în România, în localităţi din judeţul Tulcea, fără a fi identificate probleme până în prezent.

”În dimineaţa zilei de 6 iulie, forţele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina, în proximitatea graniţei cu România din judeţul Tulcea. În urma detectării dronelor ruseşti care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniţei cu România, Ministerul Apărării Naţionale a alertat forţele aflate în Serviciul Poliţie Aeriană, fiind luată şi măsura decolării a două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române de pe Baza 86 Aeriană Borcea, pentru monitorizarea situaţiei aeriene. Cele două aeronave au revenit în bază în jurul orei 9.00”, a transmis, sâmbătă, Ministerul Apărării.

Sursa citată a precizat că, de asemenea, Centrul Naţional Militar de Comandă a notificat, începând cu ora 06.38, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de alertare a populaţiei din judeţul Tulcea.

„În urma mesajului RO-Alert emis de autorităţi, la nivelul structurilor din Ministerul Apărării Naţionale a fost emis, în jurul orei 7.30, un ordin de acţiune pentru efectuarea de cercetări a zonei cuprinse între localităţile Vulturul, Mahmudia şi Maliuc, în eventualitatea existenţei unor obiecte căzute pe teritoriul naţional. Până la acest moment, echipele trimise în teren nu au identificat nimic suspect, iar căutările vor continua şi în cursul acestei zile”, a mai transmis sursa citată.

Ministerul Apărării explică faptul că, începând cu ora 7.50, a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate.

„MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţiile generate de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea”, a mai transmis MApN.

Autorităţile române au transmis, sâmbătă, un mesaj RO-Alert în judeţul Tulcea, fiind vizate localităţile din graniţa cu Ucraina, avertizând populaţia asupra pericolului căderii de obiecte din spaţiul aerian, ca urmare a conflictului armat din Ucraina. Populaţia este asigurată că nu teritoriul României este vizat de atacurile Federaţiei Ruse şi este sfătuită să sune la 112 dacă observă obiecte care cad din cer.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Au părăsit România pentru țara unde energia e gratis, mașinile nu se încuie
Digi FM
Boala de care suferă o tânără din America. Și un sărut inofensiv o poate condamna la moarte: „Iubitul meu...
Pro FM
Eminem, în lacrimi când și-a văzut fiica mireasă. Mesajul ei l-a topit: "În inima mea, eu voi rămâne mereu...
Film Now
Cum arată Mark Wahlberg la vârsta de 53 de ani. Actorul, la bustul gol în timp ce se bucura de vacanța cu...
Adevarul
Acţiunea BLOCADA: control corporal şi al bagajelor, legitimări şi filtre mixte în Sectorul 2
Newsweek
Ce documente trebuie să depui pentru o pensie mai mare? Termenul expiră în curând pentru pensionari
Digi FM
Cât au costat deplasările lui Iohannis în străinătate, în două mandate. Suma record pe care a plătit-o...
Digi World
Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care...
Digi Animal World
Gestul făcut de un câine pentru a-și convinge stăpânul să-i dea o felie de pizza: „Se oprește doar când...
Film Now
Ce relație au Kate Winslet și Leonardo DiCaprio la 27 de ani de la lansarea filmului Titanic. Detalii mai...
UTV
Au aparut imagini socante de la petrecerile lui P. Diddy. Rapperul a pus o femeie dezbracata pe masa, printre...