Video Cazul Alfred Bulai. Procurorii au cerut arestare preventivă pentru 30 de zile. Ultimele date din anchetă

Data actualizării: Data publicării:
alfred bulai
Foto: Inquam Photos / George Călin

Procurorii au stabilit, după o nouă audiere a lui Alfred Bulai joi dimineață, să-l ducă în fata unui judecător cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, iar instanța va lua o decizie, în această zi. Sociologul a fost inculpat pentru mai multe agresiuni de natură sexuală, inclusiv atingeri cu tentă sexuală şi încercarea de a săruta cu forţa studente. Faptele ar fi avut loc, conform anchetatorilor, în stagii de practică desfăşurate în judeţele Suceava şi Alba. 

 

ACTUALIZARE 12.54 Sociologul Alfred Bulai a petrecut, joi, câteva ore la Parchet, însă a refuzat din nou să dea orice declaraţie în faţa anchetatorilor.

Parchetul îl acuză pe Bulai de patru infracţiuni din sfera vieţii sexuale comise în anii 2022, 2023 şi 2024, în timpul unor stagii de practică în judeţele Suceava şi Alba. Conform anchetatorilor, este vorba despre o singură victimă, mai scrie News.ro.

Oficialii Parchetului susţin însă că au fost primite mai multe sesizări pe adresa de e-mail a Parchetului, iar cercetările continuă la nivelul Parchetului în cazul fiecărei reclamaţii.

„La data de 4.07.2022, în timp ce se aflau în camera în care era cazat inculpatul, în contextul sesiunii individuale de feedback din ultima zi a stagiului de practică efectuat în comuna Sadova, judeţul Suceava, prin exercitarea de presiuni psihice, umilire şi prin impunerea unei anume conduite privind viaţa sa sexuală, profitând totodată de poziţia de autoritate decurgând din relaţia cadru didactic-student, a constrâns-o moral pe persoana vătămată să suporte un act de natură sexuală, prin aceea că a determinat-o să se dezbrace de tricou în vederea obţinerii satisfacţiei sexuale”, a declarat, joi, Daniel Nedela, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Faptele s-au repetat în perioada 29 iunie - 9 iulie 2023, în stagiul de practică din comuna Albac, judeţul Alba, victima fiind aceeaşi.

„Aflându-se singuri în camera unde inculpatul era cazat, în contextul unei şedinţe individuale de feedback, profitând de poziţia de autoritate asupra persoanei vătămate, a pretins din partea acesteia, profitând totodată de poziţia de autoritate, favoruri de natură sexuală, respectiv ca persoana vătămată să se dezbrace de tricou şi de sutien în faţa sa. În aceeaşi perioadă, în cadrul aceluiaşi stagiu de practică, prin constrângere morală şi, totodată, profitând de poziţia de autoritate pe care o avea asupra acesteia în baza relaţiei cadru didactic-student, în vederea obţinerii satisfacţiei sexuale, a comis împotriva persoanei vătămate acte de natură sexuală materializate în îmbrăţişări, încercarea de a o săruta cu forţa, precum şi atingeri cu tentă sexuală la nivelul spatelui, umerilor şi picioarelor. În perioada decembrie 2023 - mai 2024, profitând de poziţia de autoritate asupra persoanei vătămate decurgând din relaţia cadru didactic-student, a pretins din partea acesteia, în mod indirect şi repetat, prin sugestii sexuale conotative, favoruri de natură sexuală, respectiv să întreţină relaţii sexuale”, a precizat procurorul.

Oficialul Ministerului Public a subliniat că nu există toleranţă faţă de astfel de fapte.

„Aceste fapte nu pot fi tolerate. Este de datoria noastră să asigurăm un mediu sigur în care educaţia să se desfăşoare în condiţii de respect, demnitate şi integritate. Orice formă de abuz sexual, indiferent de context, este inacceptabilă, iar Ministerul Public va acţiona cu fermitate împotriva tuturor persoanelor care comit astfel de fapte. Subliniem importanţa protejării victimelor infracţiunilor de natură sexual, având în vedere impactul devastator pe care astfel de fapte îl pot produce în viaţa lor”, a subliniat procurorul Daniel Nedela.

Știrea inițială

Valentin Stan, jurnalist Digi24: „Alfred Bulai a fost adus aici la Parchet în urmă cu aproximativ 10 minute, după ce și-a petrecut noaptea în arestul Capitalei. El o să fie audiat în următoarele ore sau cel puțin o să încerce procurorii să îl audieze. Spun asta pentru că ieri sociologul nu a dat declarații în fața anchetatorilor. Deși a stat mai bine de trei ore în secția de poliție, el a spus că încă nu și-a pregătit apărarea și nu este pregătit să dea declarații. Cu siguranță că procurorii au foarte multe întrebări la care cer răspunsuri din partea fostului profesor de la SNSPA.

În urma audierii de astăzi, procurorii vor lua o decizie dacă ajung la concluzia că Alfred Bulai este un pericol public, atunci vor cere arestarea preventivă, ceea ce înseamnă că un judecător o să decidă dacă Alfred Bulai rămâne sau nu în spatele gratiilor, însă este posibil ca procurorii să opteze pentru o măsură mai blândă, ar fi cercetarea în stare de libertate, însă depinde acest lucru foarte mult de probele pe care le le au. Ancheta care a pornit după o o investigație jurnalistică făcută de reporterii de la publicația Snoop. Jurnaliștii citau mărturii din partea a 20 de victime sau martori care spuneau că, pe parcursul a aproape 20 de ani, Alfred Bulai ar fi abuzat sexual mai multe studente prin prisma poziției pe care acesta o avea în lumea universitară”.

Editor : Ana Petrescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu