Video Alfred Bulai a fost reținut, după o audiere de aproximativ trei ore. Ce au ridicat polițiștii la percheziții

Data actualizării: Data publicării:
Alfred Bulai BUCURESTI - DOSAR SNSPA - SECTIA 2 - RETINERE - 4 SEP 2024
Inquam Photos / George Călin

Alfred Bulai a fost reținut pentru 24 de ore, miercuri, după o audiere de trei ore în care anchetatorii i-au adus la cunoștință acuzațiile care îi sunt aduse. El a fost pus oficial sub acuzare pentru folosirea funcție în scop sexual. Percheziții în dosarul agresiunilor sexuale de la SNSPA au avut loc, în cursul dimineții, la locuința sociologului, fiind ridicate mai multe înscrisuri, probe video. În jurul prânzului, Bulai a fost luat de acasă de către polițiști și dus la audieri, la secția 2 de Poliție din Capitală, după perchezițiile desfășurate la locuința sa. El a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor în legătură cu acuzațiile care i se aduc. 

ACTUALIZARE 15.49 Alfred Bulai a fost reținut pentru 24 de ore, după audieri de circa trei ore. Anchetatorii i-au adus la cunoștință acuzațiile. Până acum dosarul știm că era deschis doar pe faptă, dar vedem prima punere sub acuzare, la cinci săptămâni după ce au fost lansate acuzațiile. Au fost făcute și percheziții în locuința lui, iar conform surselor Digi24, au fost ridicate din casa acestuia mai multe înscrisuri, documente, dar și dispozitive electronice. Cel mai probabil vom vedea în zilele următoare o percheziție informatică.

ACTUALIZARE 12.17 Polițiștii au ieșit din casa profesorului Bulai cu saci de dovezi pe care le vor cerceta zilele următoare.

Anchetatorii din dosarul SNSPA au pus, miercuri, în executare alte trei mandate de percheziție domiciliară, la locuința sociologului Alfred Bulai și la alte două persoane fizice. Este vorba despre casa Corinei Benga, asistenta acestuia care a fost audiată săptămâna trecută și locuința fostei soții a lui Bulai.

„Când o să mă apăr o să aflați”, a spus el jurnaliștilor, la ieșirea din blocul în care locuiește.

Știrea inițială

Teodora Chiuș, jurnalistă Digi24: „După mai bine de o lună de la începerea anchetei, procurorii sunt acum acasă la Alfred Bulai. Fac percheziții și încearcă să găsească dovezi care să susțină aceste acuzații. Sunt percheziții la această oră și la alte două persoane în anchetă. Urmează ca în această după-amiază să ajungă în fața procurorilor, să dea explicații. Vor pune cap la cap procurorii toate informațiile adunate până acum, deoarece au fost foarte multe poze, studente la audieri și au povestit cum se comporta mai exact profesorul la stagiile de practică. Vorbim aici despre victime care au povestit ce s-a întâmplat la facultate, ce le-a făcut profesorul Alfred Bulai și vor procurorii, în urma acestor percheziții, să vadă dacă toate aceste acuzații se susțin”.

Luna trecută, anchetatorii au făcut percheziţii la trei sedii ale SNSPA.

Pe 6 august, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative i-a desfăcut contractul de muncă profesorului Alfred Bulai, în urma acuzațiilor de hărțuire sexuală din partea mai multor foste studente, a anunțat mați rectorul instituției, Remus Pricopie.

Pe 28 august, o studentă la SNSPA a fost audiată, la Secţia 2 de Poliţie din Capitală, în calitate de martor, în dosarul în care este vizat fostul profesorul Alfred Bulai.

Editor : Ana Petrescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Aflat pentru prima dată în spațiu, un astronaut NASA a privit spre Pământ: „Am trăit o minciună până acum...
Digi FM
Ilie Năstase ar fi divorțat în mare secret de soție. Ion Țiriac: "Am auzit că a divorțat acum 2 săptămâni. E...
Pro FM
Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a...
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene a estimat când va pune Rusia capăt războiului
Newsweek
O boală mortală amenință la granița României. E pentru prima oară în 100 ani. Care sunt simptomele?
Digi FM
Ilie Năstase ar fi divorțat în mare secret de soție. Ion Țiriac: "Am auzit că a divorțat acum 2 săptămâni. E...
Digi World
"Nu am văzut niciodată asta în casa noastră. Și stăm aici de patru ani". Ce au descoperit doi soți, total...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Unul dintre cei mai faimoși actori ai planetei în anii '90, de nerecunoscut astăzi. Pozat de paparazzi după...
UTV
Sean Penn are o noua iubita. Cine este Valeria Nicov, moldoveanca in varsta de 26 de ani alaturi de care a...