Un apel disperat primit la 112 a pus pe jar polițiștii din Mehedinți. O femeie sesiza că este sechestrată și amenințată cu moartea, iar apoi telefonul s-a închis brusc. După ce au identificat locația de unde a fost făcut apelul, polițiștii au mers în teren. Surpriză: în apartamentul cu pricina se aflau 6 persoane, printre care și o tânără, care le-a spus oamenilor legii că apelul la 112 a fost, de fapt, o provocare primită în timpul unui joc, scrie Actual Mehedinți.
Apelul fals la 112 a fost dat din Baia de Aramă, județul Mehedinți. Cei 6 tineri jucau un joc, iar drept provocare femeia de 34 de ani a pus pusă să sune la 112 de pe telefonul unei alte persoane și să spună că este sechestrată și amenințată cu moartea.
"Polițiștii din cadrul Poliției orașului Baia de Aramă au fost sesizați, telefonic, de o persoană necunoscută cu privire la faptul că este sechestrată și amenințată cu moartea, ulterior terminalul mobil fiind închis și nu s-a mai putut relaționa cu persoana care a făcut sesizarea", a transmis IPJ Mehedinți.
În baza verificărilor, oamenilor legii au identificat strada și imobilul din care fusese făcut apelul de urgență.
"Având în vedere caracterul sesizării, polițiștii au pătruns în imobilul respectiv, unde au identificat șase persoane printre care și o femeie de 34 de ani, din comuna Telești, județul Gorj. Aceasta a relatat polițiștilor că, în urma unei provocări primite în timpul unui joc, a apelat nejustificat Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 de pe telefonul mobil al unei alte persoane și a sesizat faptul că este sechestrată și amenințată cu moartea, aspecte neconforme realității", se arată în comunicatul IPJ Mehedinți.
Pentru apelul neîntemeiat la 112, femeia a fost amendată cu 4.000 de lei.
Potrivit legii, apelarea abuzivă a Serviciului de urgență 112 se pedepsește cu amendă de la 1.000 la 2.000 de lei, iar dacă echipajele de intervenție se deplasează în teren și constată că a fost o alertare falsă, amenda poate ajunge la 4.000 de lei.
Editor : Izabela Zaharia