Film de groază, la doi pași de centrul Capitalei. Și mai grav, foarte aproape de o grădiniță, funcționează un abator clandestin, în care sunt crescuți și uciși „tradițional” peste 30 de porci, în condițiile greu de imaginat.
Animalele sunt înghesuite într-o baie dezafectată, iar singura dată când văd lumina zilei este când sunt uciși, pe un maidan sufocat de gunoaie și pe care colcăie șobolanii.
Porcii tăiați sunt încărcați cu roaba în mașinile clienților, parcate la poartă.
Sângele animalelor omorâte curge amestecat cu noroi, pe stradă, spre groaza vecinilor care trăiesc acest coșmar, an de an, de sărbători. Oamenii se revoltă însă pare că e în zadar.
Unul dintre vecinii abatorului clandestin a spus la Digi24 că mirosul este extrem de puternic, iar el trăieste acest chin de doar un an, însă a înțeles de la ceilalți vecini că acst lucru se întâmplă de trei decenii!
„Aici ar fi trebuit să fie un gard, în mod normal, nu un coteț de porci, nu o cocină. În mijlocului Bucureștiului sunt porci, suntem la 3 kilometri de borna 0 a României. Cred că sunt 30-40 de porci, e un miros infernal. O să vedeți o scenă de groază când se deschide fereastra, dar noi trăim un comșar. Este o baie dezafectată de un metru pe un metru și jumătate, unde omul taie în fiecare zi câte un porc”, a spus bărbatul pentru Digi24.
Chiar în acel moment și-a făcut apariția cel care sacrifică porcii în acel spațiu insalubru, pe care mai apoi îi vinde.
„Auziți ce vorbe adresează, E un individ cu care nu ai cu cine să discuți”, a mai spus vecinul păgubit.
„Am făcut foarte multe plângeri, la DSV, la DSP, la primăria de sector, la poliția de sector, la poliția comunitară. Toți vin și constată și atât. Au dat amenzi, nu le plătesc. Suma se ridică la 100.000 de lei. Nu avem ce să facem”, a mai spus acesta.
DSV: Nu putem intra în curtea omului, Poliția Locală are competență în acest caz
Ovidiu Zvorișteanu, directorul DSV București, a declarat la Digi24 că știe de această situație de mai bine de un an.
„Îl contrazic pe domnul, nu este un vid legislativ. Dânsul a precizat foarte bine: din 2010 există o hotărâre a CGMB, în care se precizează că pe teritoriul municipiului București se interzice creșterea sau întreținerea animalelor și păsărilor pentru consum. Această hotărâre nu este pusă în aplicare de DSV, ea trebuie pusă de organele de competență care țin de Primăria Capitalei sau de primăriile de sector. Din păcate, legislația nu permite accesul DSV pe o proprietate privată fără acordul proprietarului. De cele mai multe ori, colegii mei au făcut deplasări în van”, a spus directorul DSV.
„Din datele pe care le avem noi, toate animalele sunt crotaliate”, a mai spus acesta.
Redactor: G.C.