Ploaia torențială de noaptea trecută din Capitală a inundat noua Unitate de Primiri Urgențe de la Spitalul Bagdasar-Arseni. Apa a început să curgă din tavan, în clădirea inaugurată recent și care a costat 3,5 milioane de euro. Pacienții aflați în acel moment în unitate au fost transferați la alt spital.
ACTUALIZARE 14:00 Activitatea în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Bagdasar-Arseni” a fost reluată, iar pacienţii pot fi primiţi în limita a două treimi din capacitatea unităţii, au afirmat reprezentanţii spitalului.
Potrivit sursei citate, locurile de resuscitare şi urgenţe majore sunt 100% funcţionale, iar cele 10 locuri de urgenţe minore vor fi disponibile până la sfârşitul zilei.
Știre inițială: Spaţiul dedicat Urgenţelor Minore, precum şi cel al Izolatorului din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului „Bagdasar-Arseni” au fost inundate, au informat, joi, reprezentanţii unităţii medicale.
Potrivit sursei citate, pentru siguranţa pacienţilor şi a personalului a fost întrerupt curentul electric, iar şase pacienţi au fost transferaţi la Spitalul „Sfântul Ioan”.
„În jurul orelor 21,20, în spaţiul dedicat Urgenţelor Minore, precum şi în cel al Izolatorului din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a SCUBA s-a observat o infiltrare masivă de apă, din tavan. Consolele de oxigen şi gaze au fost inundate. Pentru siguranţa pacienţilor şi a personalului a fost întrerupt curentul electric. Pacienţii aflaţi în UPU (6 persoane) au fost transferaţi la „Sf. Ioan”, iar celelalte urgenţe, cu excepţia Stemi, au fost redirecţionate. Împreună cu reprezentanţii Primăriei Sector 4 evaluăm din punct de vedere tehnic situaţia şi vom reveni cu informaţii”, afirmă aceeaşi sursă.
„Ambulanțele au fost redirecționate către alte spitale. Nu știu să fi fost afectată aparatura. Nu știu când va fi reluată activitatea, nu s-au încheiat evaluările. În patru ani de zile este prima dată când se întâmplă un astfel de incident”, a mai adăugat un reprezentant.
Editor : B.C.