Una dintre cele mai bogate femei din România, Maria Tudor, proprietara mai multor firme din domeniul turismului, este cercetată sub control judiciar. Procurorii o acuză că a prejudiciat statul cu nu mai puţin de 10 milioane de euro. Soţii Tudor au o avere estimată la peste 18 milioane de euro.
După mai bine de şapte ore de dat explicaţii în faţa magistraţilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, Maria Tudor, una dintre cele mai puternice femei de afaceri din judeţul Vâlcea, a fost luată cu ambulanţa şi dusă la Spitalul Judeţean Vâlcea. De altfel, şi la sosirea la audieri, femeia a fost adusă cu perfuzii.
Procurorii au descins atât la hotelul din Olăneşti, cât şI la cel din Mamaia.
Reporter: Ne puteţi spune ce documente aveţi acolo?
Angajat al hotelului: Gata. Se pare că nimic!
Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR: „În urma percheziţiilor s-au ridicat aproximativ 100.000 de lei si mai multe documente de evidență contabilă care vor fi evaluate de specialiştii antifraudă fiscală Bucureşti.”
Şefii reţelei par a fi membrii familiei Tudor, cei care şi-au creat un adevărat imperiu financiar prin mijloace controversate şi care deţin izvoarele minerale din Olăneşti, pentru care plătesc statului o redevenţă anuală infimă. În plus, ei au primit gratuit de la stat terenuri în centrul staţiunii.
Elena Alexandru, reporter Digi24: „În anul 2009, familia Tudor a pus cu adevărat stăpânire pe izvorul de la Olăneşti. Accesul turiştilor se face pe bază de cartelă, iar aceştia plătesc până la 20 de lei pe zi.”
Familia Tudor mai deţine şi hoteluri în Olăneşti, Râmnicu Vălcea şi Mamaia, dar şi uzina mecanică Râmnicu Vălcea. În 2011 au intrat în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din ţară cu o avere estimată de peste 17 milioane de euro. Soţii Tudor au fost pănă în 2008 membri PSD, iar Ion Tudor a fost, timp de patru ani, inspector şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii Vâlcea. Pentru a nu se afla în conflict de interese, bărbatul a ieşit din afaceri şi locul său a fost luat de cele două fiice.