Un șofer de camion a încercat să mituiască cu 200 de euro un polițist de frontieră din Vama Nădlac II

Data publicării:
politist de frontiera in vama
Un șofer de camion a încercat să mituiască cu 200 de euro un polițist de frontieră din Vama Nădlac II. Sursa foto: Poliția de Frontieră Română

Un român, șofer de camion, este cercetat penal, după ce a încercat să-i dea șpagă polițistului de frontieră. S-a întâmplat în Vama Nădlac II, iar la controlul documentelor, conducătorul auto i-a întins agentului 200 de euro. Deși polițistul de frontieră i-a atras atenția că darea de mită e infracțiune, șoferul a insistat, astfel că omul legii și-a sesizat superiorii.

Fapta a avut loc marți, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, județul Arad. Șoferul voia să intre în România la volanul unui camion, proprietate personală, încărcat cu diverse bunuri, pentru care nu avea documentele necesare. A crezut că va reuși, dacă îi va oferi polițistului de frontieră o mică "atenție" de 200 de euro.

"În schimbul banilor, polițistul de frontieră ar fi trebuit să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu și să permită intrarea în România a automarfarului încărcat cu diverse bunuri ce urmau să fie transportate din interiorul Uniunii Europene pe teritoriul României, pentru care șoferul nu deținea documentele necesare de transport", se arată în comunicatul Poliției de Frontieră Române.

Deși i s-a atras atenția că fapta sa poate constitui infracțiunea de dare de mită, bărbatul a insistat, iar polițistul de frontieră a sesizat ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Arad.

Bărbatul este cercetat acum pentru dare de mită, în stare de libertate, mai transmit polițiștii de frontieră. 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri