Video Un șef din Poliție a fost prins cu "metoda nevasta". A dat vina pe soție, ca să scape de amenda pentru că a condus cu viteză

Data publicării:
Un polițist folosește radarul mobil pe Autostrada Soarelui, marți 10 august 2021.
Foto: George Călin/Inquam Photos

Un comisar-șef din IGPR este anchetat de DNA pentru instigare la fals, după ce fost prins conducând cu viteză, dar ca să scape de amendă, le-a cerut agenților să scrie procesul verbal pe numele soției. Femeia se afla și ea în mașină. O metodă silimară a fost folosită de șeful Poliției din Cluj, în urmă cu câteva luni.

Marius Badea a fost oprit în trafic pe raza municipiului Adjud, în timp ce se afla la volanul autoturismul său personal. Bărbatul a fost surprins cu aparatul radar conducând cu o viteză de 108 km/oră pe un sector de drum, unde limita de viteză este de 50 km/oră.

Profitând de funcția pe care o deține în cadrul IGPR, comisarul-șef i-ar fi convins pe agenți să nu-l amendeze și să nu-i suspende permisul de conducere. Mai mult, ofițerul i-ar fi determinat pe colegii săi să aplice "metoda nevasta", adică să completeze procesul verbal pe numele soției lui.

​"În concret, în urma discuțiilor purtate, inculpatul Badea Marius i-ar fi determinat pe agenții de poliție să întocmească procesul verbal de contravenție pe numele soției inculpatului care se afla cu acesta în autoturism", se arată în comunicatul DNA.

Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru săvârșirea a trei infracțiuni de instigare și anume instigare la fals în declarații, la complicitate la fals în declarații și la abuz în serviciu. În plus, comisarul-șef a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

"Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte o serie de obligații, între care: să nu părăsească teritoriul României decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar care a dispus măsura; să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar; să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte nicio categorie de arme.

Inculpatului Badea Marius i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive", mai transmite DNA.

Un caz similar a avut loc în primăvară, când chestorul de poliție Rus Mihai, șef al IPJ Cluj, a fost prins cu aparatul radar în timp ce conducea cu 120 km/oră pe un drum cu limită de viteză de 50 km/oră. Mihai Rus s-a înțeles cu agenții de poliție să completeze actele de contravenție cu datele soției sale.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Când iese Elena Udrea din închisoare. Decizia finală a magistraților
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
A murit Tito Jackson, fratele lui Michael Jackson. Steve Manning: Ar fi suferit un atac de cord în timp ce se...
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
Adevarul
Femeia care a afirmat prima că imigranții din SUA mănâncă animale de companie recunoaște că sunt informații...
Newsweek
Atacatorul care a vrut să-l ucidă pe Trump a dat un interviu în Newsweek România. Ce spunea în 2022?
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Câți bani au cheltuit doi tineri ca să călătorească în 65 de țări din lume, în doar nouă luni: „Trebuie să...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Heather Locklear, despre cum a fost la întâlnire cu Tom Cruise. Dezvăluiri după 40 de ani ale actriței din...
UTV
Sean Penn are o noua iubita. Cine este Valeria Nicov, moldoveanca in varsta de 26 de ani alaturi de care a...