Un bărbat din Spania, anchetat pentru că a turnat apă pe picturi rupestre antice. Voia să facă o poză mai clară

Data publicării:
profimedia-0877704720
Un bărbat din Spania a turnat apă pe picturile rupestre pentru că voia poze mai clare. Sursa Foto: Profimedia

Din dorința de a avea fotografii mai clare pentru a le posta pe social media, un bărbat a turnat apă pe niște picturi rupestre. Acesta s-a dat de gol după ce a postat imaginile în mediul online, potrivit News.ro.

Bărbatul în vârstă de 39 de ani din Los Villares, în provincia Jaén din Andaluzia, sudul Spaniei și-a dorit fotografii mai clare din lanțul muntos Sierra Sur de Jaén așa că a recurs la acest gest. Picturile rupestre peste care el a turnat apă sunt protejate în registrul patrimoniului ţării. Totul a fost dat în vileag chiar de el pentru că a încărcat imaginile în mediul online și autoritățile s-au sesizat.

„Fotografiile arată că a fost turnată apă pe picturile rupestre, umezindu-le pentru a le vedea mai bine şi a capta o imagine mai clară", se arată în declaraţie.

Bărbatul este anchetat pentru o infracţiune împotriva patrimoniului istoric.

Potrivit Gărzii Civile, apa a provocat „daune ireparabile” picturilor pentru că acestea au fost realizate pe un calcar ce conține săruri. Când se toarnă apă pe picturi, aceste săruri se dizolvă şi apoi ies la suprafaţă când apa se evaporă, lăsând o crustă.

Autoritățile din Spania îi îndeamnă pe oameni să reclame orice semne de deteriorare sau vandalizare a picturilor rupestre.

Editor : Andreea Burghelea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri