Galerie Foto Ultima frontieră a Europei deschide un nou aeroport. Ce puteți vedea în Groenlanda, cea mai mare insulă a lumii

Data publicării:
222
Groenlanda este ultima frontieră a Europei și cea mai mare insulă de pe Pământ, ca suprafață are 2.166.086 km². Sursa foto: Profimedia Images

Groenlanda, ultima frontieră a Europei, va deschide în această toamnă un nou aeroport internațional. Acesta va primi vizitatori din noiembrie, potrivit Travel off Path. Groenlanda este o alegere excelentă de vacanță dacă vă doriți să vedeți peisaje naturale spectaculoase, fiorduri și ghețari.

Când se deschide noul aeroport în Groenlanda

Turiștii care vor să vadă cei mai impresionanți ghețari ai lumii vizitează Islanda, însă puțini știu că Groenlanda este cel puțin la fel de spectaculoasă. Groenlanda este ultima frontieră a Europei și cea mai mare insulă de pe Pământ, ca suprafață are 2.166.086 km². Teritoriul are dealuri, viețuitoare sălbatice, aer curat, orașe desprinse din povești și e înconjurat de o mare permanent înghețată sau răcită de principalii curenți reci.

Noul aeroport din Groenlanda va primi turiști de pe 29 noiembrie 2024 și va avea zboruri directe din Copenhaga.

Gheață de 3 kilometri grosime

În centrul teritoriului, gheata are și 3,3 kilometri grosime. Majoritatea populației este concentrată în zonele de coastă.Groenlanda este promisiunea unei aventuri și a experiențelor de neuitat. Orașele sunt incredibile, iar dacă vreți să vizitați cât mai multe vă veți deplasa cu barca sau cu vaporul pentru că în Groenlanda nu există drumuri mai lungi de 50 de kilometri. Tot de pe apă, veți putea admira ghețarii fascinanți, iceberguri si insule. Puteți să mergeți și cu sania trasă de câini prin peisaje întinse și înzăpezite.

Groenlanda, ultima frontieră a Europei. Sursa foto: Profimedia Images
Groenlanda, ultima frontieră a Europei. Sursa foto: Profimedia Images

Nuuk, capitala Groenlandei, plină de clădiri vibrante și peisaje uimitoare

Nuuk este capitala Groenlandei. Este un oraș vibrant și modern, dar și un centru cultural. Nuuk este diferit de orice altă capitală din lume. Populația sa este mică, de mai puțin de 20.000 de locuitori. Din centrul modern al orașului Nuuk, puteți merge pe jos doar câteva minute pentru a ajunge pe malurile fiordului Nuuk, unul dintre cele mai mari sisteme de fiorduri din lume. O altă variantă este să mergeți cu mașina mai puțin de 10 minute până la baza munților înalți care marchează intrarea într-o zonă rurală extinsă. Priveliștile de aici sunt de neegalat.

Nuuk, capitala Groenlandei. Sursa foto: Profimedia Images

Indiferent unde vă aflați în Nuuk, priveliștea este dominată de munți. În timp ce muntele iconic Sermitsiaq formează propria sa insulă și nu este ușor accesibil din orașul Nuuk, Quassussuaq (Lille Malene) și Ukkusissaq (Store Malene) se înalță direct din suburbii și sunt foarte populare printre entuziaștii activităților în aer liber. Drumeția până în vârful Ukkusissaq pentru vederi panoramice de 360 de grade asupra orașului Nuuk și a fiordului Nuuk este o excursie dificilă, dar care merită făcută într-o zi de vară.

Vedeți aurora boreală în Groenlanda

În teritoriul danez Groenlanda puteți vedea și aurora boreală. De la începutul toamnei, cerul nopții este luminat în mod regulat de strălucirea verde a aurorilor nordice. Este un fenomen natural care provoacă întotdeauna emoție și uimire în rândul celor care nu l-au mai văzut niciodată.

O legendă bine cunoscută spune că, atunci când luminile nordice dansează pe cerul nopții, înseamnă că morții joacă fotbal cu un craniu de morsă. În zilele noastre, anumite grupuri cred că copiii vor fi deosebit de inteligenți dacă sunt concepuți în strălucirea magică a luminilor nordice.

Editor : Iulia Bălăianu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri