”Străzi deschise, București-Promenadă Urbană” revine pe Calea Victoriei în weekendul 20-21 iulie. Nu mai este cod de caniculă

Data publicării:
Străzi deschise. București-Promenadă Urbană. Foto: Nicușor Dan/Facebook
Străzi deschise. București-Promenadă Urbană. Foto: Nicușor Dan/Facebook

„Străzi deschise, Bucureşti - Promenadă Urbană” revine pe Calea Victoriei din Capitală în weekendul 20 - 21 iulie, după ce la finalul săptămânii trecute a fost anulat din cauza caniculei. Programul include expoziții, spectacole de teatru, ateliere şi reprezentaţii de circ.

Sâmbătă și duminică, între orele 10:00 și 22:00, va fi permisă traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum de la intersecţia cu bulevardul Dacia, strada Ştirbei Vodă, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta. Traficul STB va fi deviat, fără să afecteze călătorii.

Traficul rutier pe Calea Victoriei se va relua pe timpul nopţii până dimineaţa

Traficul rutier pe Calea Victoriei se va relua pe timpul nopţii până dimineaţa (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 9:00. Pentru siguranţa participanţilor la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă maşini se închid şi pistele de biciclete.

Pe lângă programul propus în cadrul proiectului „Străzi deschise, Bucureşti - Promenadă urbană”, iubitorii de artă pot explora „Universul lui Salvador Dali”, expoziţie-fenomen găzduită în spaţiile generoase din Hanul Gabroveni, dar şi expoziţia „Feminitatea veacului trecut. De la Belle Epoque la Interbelic”, de la Casa Eliad.

Alte evenimente pe Calea Victoriei

Sâmbătă, începând cu ora 11:00, Muzeul Naţional al Literaturii Române va fi gazda atelierului educativ pentru copii „La poveşti pe Calea Victoriei”, coordonat de reprezentantele Asociaţiei Da´DeCe, Iulia Iordan şi Monica Bumbeş, care vor prezenta acestei străzi din Bucureşti.

Copiii se vor putea bucura de spectacolul de animaţie „Freestyle Puppetry” al Teatrului de Animație Țăndărică, în ambele zile de weekend, începând cu ora 18:00, în zona Muzeului Naţional de Artă al României (spre Biserica Kretzulescu).

Circul Metropolitan Bucureşti completează atmosfera de sâmbătă seara, de la ora 19:30, cu minishow-uri de acrobaţie pline de energie şi adrenalină care vor avea loc pe Calea Victoriei, în zona Muzeului de Istorie a României, potrivit Agerpres.

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului Bucureşti îşi aşteaptă vizitatorii în fiecare zi de weekend, între orele 10:00 şi 17:30, la expoziţiile permanente „Muzeul Vârstelor - de la copilărie la senectute” şi „În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani”, ce recreează atmosfera Bucureştiului din perioada secolelor XVIII - XIX prin intermediul unor obiecte din ceramică, porţelan şi sticlă descoperite lângă Bisericile Sf. Dumitru, Mavrogheni, Hanul Serafim şi în Cartierul Evreiesc.

În ambele zile de weekend, Şcoala de Artă Bucureşti invită publicul de toate vârstele să admire talentul şi creativitatea cursanţilor săi într-o serie de expoziţii de artă decorativă şi iconografie, pictură, grafică şi design vestimentar, ce pot fi vizitate, în intervalul orar 15:00 - 20:30, la sediul din strada Cuza Vodă.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale