Viceprimarul Bădulescu o amenință pe Sorina Pintea cu plângere penală în scandalul apei din București
Data actualizării: Data publicării:
Aurelian Bădulescu a declarat luni, după ce a fost audiat la Parchetul General, că intenționează să depună o plângere penală pe numele ministrului Sănătății, Sorina Pintea. „Și-a permis să ducă în spațiul public o discuție care ar fi putut afecta starea de normalitate a Bucureștiului”, a precizat viceprimarul Capitalei, care a legat întregul scandal al apei din București de „binomul Pintea-Dragnea”.
„În cursul zilei de astăzi, urmează să întrunesc Comisia pentru utilități a Municipiului București și înțeleg să-i fac plângere penală ministrului Sănătății, care și-a permis să ducă în spațiul public o discuție care ar fi putut afecta starea de normalitate a Bucureștiului. Este una dintre acțiunile concertate ale binomului Pintea-Dragnea, binom care prin orice mijloace încearcă să recidiveze prin aceeași metodă cu care au făcut și la Maternitatea Giulești. Cred că, dacă analizați spectacolul oferit și ceea ce în contradictoriu a spus ministrul Sănătății, veți înțelege că de această dată Direcția de Sănătate Publică, pentru că nu degeaba i s-a făcut rău acelei femei, ci pentru că se făceau presiuni asupra ei, practic transmite acest mesaj. Este sau nu este o acțiune concertată în ceea ce privește tot și întru toate ce privesc pe Gabriela Firea? Este sau nu este disperarea unui om de a-și rezolva o anumită problemă? ”, a declarat Aurelian Bădulescu.
Viceprimarul Capitalei a refuzat să precizeze care sunt infracțiunile exacte pentru care o acuză pe Sorina Pintea.
Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a sosit luni, la Parchet, pentru a fi audiat după afirmaţiile conform cărora a minţit la precedentele audieri în legătură violenţele de la protestul din 10 august 2018.
Vinerea trecută, Direcția de Sănătate Publică București a acuzat Apa Nova că nu a informat populația deși clorul din apă a avut de 5 ori peste limita legală în probele prelevate. Informația a apărut în raportul specialiştilor de la DSP Bucureşti, care au spus că apa nu era bună de băut. Aceştia au acuzat conducerea Apa Nova că, deşi primise acest raport, nu a informat populaţia cu privire la pericole. Apa Nova a răspuns că nu a avut motive să transmită o astfel de informație pentru că apa a fost și este în continuare potabilă și în parametrii legali.
Ministrul Sorina Pintea a explicat într-o conferință anterioară de ce bucureștenilor li s-a recomandat să nu consume apă de la robinet și să nu o utilizeze nici pentru igiena personală, afirmând că ministerul pe care îl conduce a reacționat la o informare a Direcției de Sănătate Publică, după ce inspectorii au primit mai multe sesizări privind mirosul și gustul apei de la robinet.
Pe de altă parte, Apa Nova a dat asigurări că apa din București este bună de băut. Locuitorii Capitalei au fost alimentați din râul Dâmbovița, în loc de râul Argeș, folosit în mod obișnuit pentru sectoarele 5 și 6, asta după ce apa râului Argeș a suferit, luni, 28 ianuarie, o contaminare cu amoniu.