Pentru a trece de la agricultura convenţionala la cea ecologica trebuie să parcurgeţi o perioadă de conversie de minimum doi ani, în care pământul să aibă timp să se „detoxifice”.
În acest timp veţi fi verificat periodic de organismele de certificare aprobate de Ministerul Agriculturii.
Nu aveţi voie să folosiţi pesticide de sinteză sau organisme modificate genetic.
Trebuie să vă înregistraţi ca producător în agricultură ecologică la Ministerul Agriculturii. Completaţi o serie de fişe şi le depuneţi la direcţia agricolă din judeţul în care se află ferma.
Apoi încheiaţi un contract cu un organism de certificare care va verifica standardele de producţie.
Dacă aţi respectat regulile de producţie, veti primi certificatul de produs ecologic şi veţi putea eticheta produsele cu menţiunea ,,ecologic". Apoi vă puteţi vinde produsele pe mai multe filiere. Aveţi voie să le scoateţi la vânzare chiar la poarta fermei, în hipermarket, în mici magazine specializate, în pieţe sezoniere sau pe internet.