UTILITAR. Cum se face expertiza seismică

Data publicării:
cladire gard 1 risc seismic centrul vechi - captura

Proprietarii clădirilor ar putea fi obligați să obțină un certificat de risc seismic. Deocamdată este vorba doar despre un proiect al primăriei. Dar dacă vor să facă un credit la bancă pentru a cumpăra un imobil nesigur la seism, chiar creditorul va solicita o expertiză tehnică.

În fiecare judeţ, există liste cu imobilele subrede. Ele pot fi consultate la firmele de asigurări sau la autorităţile publice locale. Dacă locuinţa pe care doriţi să o achiziţionaţi nu a fost expertizată, deci nu se găseşte pe nicio listă, dar bănuiţi totuşi că ar fi instabilă, puteţi contacta un expert tehnic. Acesta va evalua imobilul şi va întocmi un raport.

Dacă sunteţi din Bucureşti, puteţi solicita expertiza seismică la Primăria Capitalei. Veţi redacta o cerere şi veţi completa un formular-tip pe care îl obţineţi de la Serviciul de Expertize şi evaluări ale Imobilelor.

Raportul de expertiză conţine informaţii şi planuri desenate, soluţia de intervenţie, adică tipul de consolidare recomandat şi evaluarea preliminară a costului lucrărilor. Nu se evaluează şi consolidează apartamentul separat, ci toată clădirea. În etapa următoare, pe baza expertizei, se întocmeşte un proiect detaliat de consolidare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri