Un tâmplar român care lucrează în Germania a aflat că, în paralel, a fost angajat ca medic la Spitalul din Dorohoi. Și unul destul de bun, care a primit și mărire de salariu, pentru merite deosebite.
Adevărul e că mărirea este justificată: medicul-tâmplar n-a greșit niciun diagnostic, n-a avut nicio abatere, n-a scrântit-o cu absolut nimic. Mai rar asemenea performanță!
Mihai Turețchi are 48 de ani și este din Botoșani. De patru ani lucrează ca tâmplar în Germania. Anul trecut s-a întors în țară pentru a ridica o adeverință care să ateste că nu a avut venituri în România, cât timp a lucrat în Germania. A avut parte însa de o surpriză.
Tâmplarul a aflat astfel că timp de 13 luni a figurat ca medic la Spitalul din Dorohoi. Iar în final, din cauza așa-zisului job de la spitalul din Dorohoi, fiscul german l-a taxat cu 2.000 de euro în plus, după cum susţine bărbatul.
„Lăsați, domnule, că se putea și mai rău. O româncă din Austria care a venit în țară să-și înnoiască actele a aflat că era de mult moartă și îngropată. Matale ai descoperit nu doar că eşti viu, ci și medic în Dorohoi. Cu 1.300 de euro pe lună! În locul tău aș face presiuni la spital să-mi dea toți banii din contract, plus micile atenții de la pacienți!”, comentează Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii Starea Nației.
Povestea durează de anul trecut, din aprilie. Atunci a descoperit tâmplarul din Germania că el era angajat ca medic în Dorohoi. Între timp, s-au întâmplat următoarele: Managerul spitalului a declarat senin că n-a fost decât o simplă eroare de CNP, adică s-a greșit o cifră din CNP-ul adevăratului medic. Eroarea a fost remediată. Poliția a început o anchetă, dar tâmplarul n-a mai fost chemat pentru lămuriri.
Iar o publicație din Botoșani vine acum cu „bomboana de pe prăjitură”. În mod paradoxal, în bazele de date ale instituțiilor figurează în continuare două salarii și contribuții plătite atât pentru medicul Sergiu Bogdan Anton, cât și pentru Mihai Turețchi.
„Practic, dacă am înțeles noi bine, tâmplarul nostru n-a reușit nici acum, după aproape un an, să obțină dovada că el nu lucrează ca medic în România. Asta e tâmpenia, de fapt. Unii se chinuie și nu-și găsesc de lucru, el nu poate să demonstreze că nu are serviciu. Deci la spital e rezolvată, la Poliție e moartă, numai tâmplarul e în pom. Ce să facă? Să taie pomul, nu? Bine, și cum să-l taie? Ca tâmplar, cu ferăstrăul, sau ca medic, cu bisturiul?”, mai spune Dragoș Pătraru.