„Cum să treacă autobuzul prin bălţile astea. La stradă aproape toate străzile sunt asfaltate, aici e bătaie de joc.
Oamenii vin pe jos, nici nu pot ajunge . Zilnic îi văd cum înoată prin noroi. Şi la fel sunt eu şi familia mea. Nu poţi să vii la autobuz”, spun locuitorii din zonă.
Ca să ajung în staţia de autobuz, oamenii trebuie să facă slaom printre gropi şi să meargă prin noroi şi bălţi.
„Aşa prin noroi până în capăt. Nu vine autobuzul? Nu vine, aşa mergem zilnic, zilnic, am căsuţa mai încolo şi trebuie să mă duc.
Trebuie să trecem cu vaporul ca să trecem pe partea cealalată să ajungem la alimentară”, spun oamenii.
Traseul autobuzului a fost scurtat cu peste un kilometru după ce, acum câteva zile, maşinile au rămas împotmolite în mocirlă.
Genica Totoloci, director Transurb: Problema este că acolo nu era asfalt, a fost doar pietruit. Şi acum cu ploile şi zăpada care au fost s-a făcut mocirlă. Nu se poate intra cu autobuzul. Sâmbăta au rămas şoferii împotmoliţi cu autobuzul în zona respectivă şi a trebuit sa oprim tot transportul.
„Nu se poate, este mocirlă acolo. Aţi rămas împotmolit? Nu am rămas, dar greu tare se circulă”, spune un șofer de autobuz.
Oamenii se plâng că de peste 10 ani autorităţile le promit că vor asfalta strada, dar degeaba.
„Când plouă canalizări nu avem, e un dezastru aici. Apă curentă este numai partea asta, partea cealaltă nu au nimic. Cartier al Galaţiului.
Ăsta e cartier, mergem cu cizmele pe stradă? Asta e stradă de oraş? Cartierul Bărboşi”, spun oamenii.
Primăria spune că situaţia va fi remediată atunci când se va face cald afară. 6 milioane de lei vor fi cheltuiţi în acest an pentru repararea mai multor străzi din oraş.
Aurel Vlaicu, city manager primăria Galaţi: Dacă vremea va ţine cu noi ca şi acum, putem să spunem că a doua zi de la votarea bugetului putem trimite echipele în teren.
Cei care locuiesc în zonă plătesc taxe şi impozite cuprinse între 300 şi 700 de lei.