Foto Traficul va fi restricționat în zona 1 Mai din București. Metrorex anunță lucrări pentru legătura cu Magistrala M6

Data publicării:
ID220571_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Metrorex anunţă restricţii de trafic rutier, care intră în vigoare la 24 august 2024, în zona 1 Mai, informează compania într-un comunicat remis, miercuri, Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Măsura restricţionării traficului este impusă de planul de lucrări pentru legătura cu actuala staţie 1 Mai de pe aliniamentul viitoarei Magistrale M6, Secţiunea Sud, în cadrul contractului „Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă - Otopeni (Magistrala 6. 1 Mai - Otopeni). Proiectare şi execuţie structură de rezistenţă staţii, galerii şi tuneluri. Lotul 1. - 1 Mai-Tokyo”.

Restricţia de trafic se va institui în intersecţia Calea Griviţei - Bd. Ion Mihalache, cu asigurarea unor variante ocolitoare: pentru direcţia dinspre Şoseaua Chitilei şi Bd. Bucureştii Noi, alternativa o va reprezenta ruta Strada Carpaţi - Strada Mirceşti - Strada Caransebeş; pentru direcţia dinspre Bd. Ion Mihalache şi Calea Griviţei, pentru relaţia de ieşire din capitală, alternativa o va reprezenta ruta Strada Clăbucet - Strada Aviator Popişteanu - Strada Soveja - Pod Constanţa.

„Transportul public în zona 1 Mai se va îmbunătăţi considerabil, odată cu beneficiile unei noi linii de metrou. Magistrala 6, încă un proiect major în dezvoltarea metroului bucureştean, va creşte gradul de mobilitate a populaţiei din Capitală şi din Ilfov. Le mulţumim anticipat pentru înţelegere tuturor locuitorilor din zona lucrărilor pentru Magistrala 6. Proiectele mari se construiesc prin eforturi mari, cu participarea tuturor celor care vor beneficia de avantajele acestora. De aceea, apelăm la bunăvoinţa participanţilor la trafic şi a locuitorilor şi ne preocupăm ca disconfortul creat să fie minim posibil”, a declarat directorul general Metrorex, Mariana Miclăuş, citat în comunicat.

Planul de deviere a circulaţiei este avizat conform legislaţiei în vigoare.

Până la demararea lucrărilor, se vor întocmi noi diagrame de funcţionare a sistemelor de semaforizare de la intersecţia Calea Griviţei cu Strada Mureş şi Bd. Ion Mihalache cu Strada Clăbucet. Semnalizarea rutieră se va face conform legislaţiei în vigoare. Pentru asigurarea fluenţei vehiculelor pe traseele de deviere, se va institui o restricţie de tonaj de 3,5 t pe sensul dinspre Şoseaua Chitilei şi Bd. Bucureştii Noi, cu excepţia STB, conform planului de trafic aprobat. Pentru pietoni, traversarea se va asigura pe la trecerile existente în capetele tronsonului de drum restricţionat.

Operaţiunile pregătitoare devierii de trafic se vor executa cu suportul şi sub supravegherea Brigăzii Rutiere.

Magistrala 6 va asigura legătura directă de la Gara de Nord la Aeroportul Internaţional Otopeni. Aceasta va avea un traseu de 14,2 km şi va cuprinde 12 staţii de metrou: Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I. C. Brătianu, Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Proiectul „Magistrala 6. 1 Mai - Otopeni, Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni” este unul de utilitate publică, de interes naţional, conform Hotărârii Guvernului nr. 496/2017, cu modificările şi completările ulterioare, prin care se asigură nevoile de mobilitate ale persoanelor prin dezvoltarea reţelei de transport trans european (TEN-T).

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cum a arătat Romina Gingașu mireasă. Imagini de colecție de la nunta româncei cu miliardarul Piero Ferrari
Digi FM
Tudor Chirilă, după ce a certat un șofer în trafic: ”La asta se ajunge când nesimțirea și lipsa de eficiență...
Pro FM
Andrea Bocelli, dezvăluiri despre accidentul în urma căruia a rămas orb: „Acela a fost momentul când s-a...
Film Now
Lui Sean Penn i-a căzut cu tronc o tânără actriță din Republica Moldova. Săruturi în văzul lumii și plimbări...
Adevarul
Sectorul IT nu mai este „tigrul” economiei românești. „Când industria scade, serviciile sunt primele lovite”
Newsweek
Salariu minim european. Care români iau 650 lei în plus pe lună? Din ce lună?
Digi FM
De ce videoclipul personal în care Kate anunţă că a terminat chimioterapia marchează o abordare surprinzător...
Digi World
De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace
Digi Animal World
Împerecherea unor elefanți, surprinsă de un fotograf. Momentul rar i-a fascinat pe internauți
Film Now
De ce a plâns Salma Hayek în timpul filmărilor cu Antonio Banderas la "Desperado". Ce relație au cei doi în...
UTV
Angelina Jolie si Salma Hayek au intors toate privirile la Festivalul Internatinoal de Film de la Toronto