Exces de treceri de pietoni pe o stradă din Suceava. Pe o distanţă de nici 300 de metri, constructorul care a modernizat strada a simţit nevoia să marcheze 9 zebre. Locuitorii din zonă spun că trecerile nu ar fi aprobate de poliţie.
Pavel locuiește pe această stradă de 21 de ani. De tot atâţia ani și-a dorit să o vadă şi asfaltată. Visul său îndeplinit a venit la pachet, însă, cu nu mai puţin de 9 treceri de pietoni.
Pavel Hreamătă: Suntem cei mai tari din Europa! Cum să fie? Că ne place, că nu ne place, e bine că s-a făcut. Că i-a dat cu sacâz și a făcut 9 treceri de pietoni... Noi avem 23 de case.
Străduţă măsoara doar 300 de metri lungime.
Localnic: A irosit vopseaua mai mult degeaba.
Localnic: Nu se justifică sub nici o formă.
Localnic: Le-au făcut fără rost.
Localnic: Mi se pare că e făcută cam în bătaie de joc.. Sunt prea multe, strada asta nu-i așa de circulată.
Nu doar zebrele prea multe sunt o problemă, ci şi trotuarele. Sunt foarte înguste, iar pe unele porțiuni nu se poate circula pentru că stâlpii au fost lăsați sau "uitaţi" în mijloc.
Pavel Hreamătă: Păi cum să treacă? Poate să treacă cineva pe aici? Cum să treacă? Eu dacă sunt singur mă duc pe stânga, dar dacă vine o femeie cu un căruţ, cu un copil mic, da? Păi aia ce face? Ia căruțul în brațe și-l dă jos.
Polițiștii susţin că proiectul nu are avizul lor şi spun despre constructor că ar fi făcut totul de capul său.
Corina Dumitraș, purtător de cuvânt IPJ Suceava: Polițiștii au comunicat constructorului deficiențele constatate aplicând totodată sancțiuni contravenționale pentru efectuarea de lucrări fără avizul poliției rutiere și nesemnalizarea corespunzătoare a lucrărilor.
Întreaga situaţie bizară are, însă, şi o explicaţie.
Lucian Harșovschi, viceprimarul municipiului Suceava: Explicația proiectantului este că este o stradă cu foarte multe case, cu intersecții și e normal, conform spuselor acestuia, pentru siguranța pietonului să traverseze în locuri special marcate.
Strada a fost modernizată cu fonduri proprii ale primăriei, iar lucrările care s-au întins pe durata a 3 ani au costat peste 250.000 de lei.