Problema este că nu există nici măcar o ambulanţă care să fie în permanenţă în staţiune pentru a transporta pacienţii, iar aceştia trebuie să aştepte până când ajunge să îi preia din oraş. În plus, în zonă nu este niciun centru de permanenţă, aşa cum este, de exemplu în staţiunile balneo din Călimăneşti sau Căciulata.
Luminiţa Apostolescu, purtător de cuvânt al DSP Vâlcea: „Cea mai bună variantă din punct de vedere al personalului medical ar fi reînfiinţarea unei staţii de ambulanţă pe perioada de aflux maxim de turişti şi pacienţi în staţiunea respectivă”.
Iar numărul turiştilor se ridică la zeci de mii anual. De pildă, anul trecut în staţiune au fost înregistraţi în unităţile de cazare peste 34.000 de turişti. E drept, sunt cu o treime mai puţini decât în 2007. Numai că trei sferturi dintre turiştii care vin în staţiune sunt vârstnici pentru tratament, deci şi cu nenumărate probleme de sănătate. Aşa că aceştia au nevoie de serviciile ambulanţei.
În fiecare lună, staţia de ambulanţă Vâlcea are 30 de solicitări de la pacienţii din Olăneşti. Turiştii susţin că viaţa lor este pusă în pericol de lipsa unui serviciu de urgenţă. În staţiune există doar cinci medici care asigură doar recuperarea bolnavilor, dar nu pot face medicină de urgenţă. După ora 20.00, numai o singură asistentă medicală asigură permanenţa.