La secţiile de chirurgie şi ortopedie, tencuaiala e căzută de pe pereţi a căzut, la fel şi plăci din faianţa de pe stâlpi, iar pubelele de gunoi sunt pe holuri.
„Aşa arată unul dintre holurile spitalului de urgenţă din Craiova. Mizeria este peste tot, pereţii sunt scorojiţi şi în plus, a fost depozitată aici o saltea”, transmite corespondentul Digi24 Manuela Rolea.
Reporter: Pereţii cum sunt, i-aţi văzut?
Pacient: La fel ca acum 40 de ani!
Un adevărat focar de infecţie, se plâng pacienţii şi însoţitorii lor.
„Băi care nu sunt curăţate, apa nu merge la toalete, gongi, merg prin saloane, eu când am fost cu fata internată o păzeam noaptea să nu urce gongile pe ea”, spune o pacientă.
Directorul Spitalului Judeţean din Craiova recunoaşte că multe secţii nu au mai fost renovate de 40 de ani, dar susţine că se igienizează şi se renovează la secţiile de urologie şi ortopedie. Renovarea unui singur palier costă 500.000 de euro, bani de la Consiliul Judeţean. De consolidarea clădirii nici nu poate fi vorba. Ar fi nevoie de 50 de milioane de euro.
Bogdan Fănuţă, directorul spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova: Vă închipuiţi că sunt probleme, un spital nu se poate închide. Ar trebui să se închidă pe o perioadă de 6 luni de zile astfel încât să se facă această igienizare şi sunt câteva mici impedimente. Durează mai mult decât ar dura în mod normal pentru că bolnavii trebuie să stea acolo, se închid pe anumite bucăţi.
Conducerea spitalului a convenit cu Ministerul Sănătăţii şi cu Direcţia de Sănătate Publică să încheie un acord cadru, prin care, promite să schimbe faţa spitalului în următorii cinci ani. Lunar, aici sunt trataţi aproximativ 6.000 de oameni.