Mare atenţie dacă plecaţi la drum şi ajungeţi pe DN 73, în judeţul Braşov. Deşi şoseaua a fost reparată e curând, şoferii sunt în pericol. Mai precis, cei care opresc maşinile pe dreapta. Pământul de pe marginea drumului este foarte moale şi, din acest motiv, orice maşină se poate răsturna în şanţ.
Mai bine de cinci kilometri din DN 73 sunt între localităţile Braşov şi Cristian. Pe jumătate din această distanţă, şoseaua are doar câte o bandă pe fiecare sens. Toată vara, drumul a fost în lucru, pe porţiuni de câte jumătate de kilometru. Lucrările au fost oprite, dar acostamentul şoselei n-a mai fost consolidat.
„Suntem pe Drumul Naţional 73, între Braşov şi Cristian, într-o zonă nesemnalizată, dar deschisă traficului rutier. La marginea asfaltului, pământul este atât de moale, încât se lasă doar sub greutatea pasului, iar urmele adânci de camioane de aici vorbesc de la sine despre faptul că Drumul Naţional 73 este un adevărat pericol”, relatează Claudiu Loghin, reporter Digi24.
Pericolul este cu atât mai mare, cu cât şoseaua nu are marcaje pe porţiunile proaspăt reparate.
Lucrările de pe DN73 costă peste 342 de milioane de lei. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a angajat o asociere de patru firme să facă reparaţii pe două sectoare din această şosea - de 29 şi respectiv 74 de kilometri.
„Am avut o întâlnire, în data de 17, cu constructorul, ca să stabilim un calendar clar, de închidere şi pregătire a acestui drum, pentru sezonul de iarnă. Ei s-au angajat că, până în 8 decembrie, finalizează toate lucrările de pe partea carosabilă, inclusiv lucrările de siguranţă rutieră”, spune Adriana Nicula, director general DRDP Braşov.
Lucrările de pe DN73 trebuie să fie gata la finele anului viitor şi au o garanţie de zece ani.