Șeful Casei de Pensii: „Nu ne-am propus să mărim toate pensiile. Cei care au muncit vor fi recompensaţi”

Data actualizării: Data publicării:
pensionari merg cu cadrul
Foto: Getty Images

Preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, susține că s-a făcut campanie negativă legii care prevede creșterea pensiilor și a acuzat presa că speculează doar asupra faptului că 700.000 de pensii nu cresc și nu vor mai fi indexate. El adaugă că 3,8 milioane de oameni vor avea pensii crescute și că este încurajată competitivitatea. Scopul recalculării nu a fost creșterea tuturor pensiilor, a mai spus Baciu la Digi24.

„În general toate televiziunile văd această parte cu 700.000 de pensionari, neluând în calcul că peste 3,8 milioane de oameni vor avea pensii crescute. S-a făcut o campanie negativă asupra acestei legi, neţinând cont de elementele pozitive pe care le are şi luând în calcul doar aceste cazuri”, Baciu.

„Noi nu ne-am propus ca prin această recalculare să mărim toate pensiile, asta o spun din capătul locului, noi ne-am propus să eliminăm inechităţile din sistem şi eliminarea inechităţilor înseamnă ca cei care au fost dezavantajaţi în cursul pensionării să li se facă dreptate, iar care au avut beneficii, în timpul pensionărilor, eventual dacă rămân cu un cuantum mai mic, să rămână cu pensia în plată, nicidecum să le scadă pensiile”, a continuat el.

„Ne-am gândit să facem dreptate în rândul pensionarilor, să eliminăm aceste inechităţi, iar în momentul în care vor ajunge şi cei care sunt jos cu pensia acum, vorbim de 3,8 milioane de pensionari, îi vor ajunge pe cei care au nivelul înalt al pensiilor, pentru că aceşti 700.000 sunt cu pensii mari, pentru că au avut avantaje şi beneficii în timpul pensionării. Nu sunt defavorizaţi. Cei cărora le cresc pensiile, nici acum nu îi vor ajunge din urmă pe cei 700.000”, a mai spus Baciu.

El a amintit că indemnizaţia socială prevăzută de lege este de 1.281 lei, iar recalcularea s-a făcut la partea contributivă din această indemnizaţie socială.

„După recalculare, această persoană va primi în continuare această indemnizaţie. Această lege încurajează contributivitatea, prelungirea vieţii active. Cei care au muncit vor fi recompensaţi”, a mai spus Baciu.

El spune că există posibilitatea ca „0,1 la sută din deciziile emise să aibă un calcul poate un pic eronat cu privire la stagiul de cotizare”.

„Aceste decizii pot fi revizuite, se verifică toate elementele și se face o revizuire. Orice decizie contestată suportă o revizie, dacă într-adevăr au fost niște mici scăpări”, a mai spus Baciu.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Se introduce taxa de autostradă în România, explicația de la Guvern. De ce nu se plătește la fel ca în...
Digi FM
Dan Negru, despre prima zi de școală a copiilor lui: „Eu nu sunt entuziasmat din cauza ghiozdanelor pe care...
Pro FM
CRBL încearcă să repare lucrurile cu fiica lui, după divorțul de mama ei: "Timpul le așază pe toate. Ne-am...
Film Now
O prezentatoare TV a dezvăluit care a fost ultima discuție pe care a avut-o cu Shannen Doherty: „Am fost...
Adevarul
Experiență de coșmar pentru un român care a dat mii de euro pe o vacanță de 5 stele. „Nu pot să cred așa...
Newsweek
Care pensionari iau pensia recalculată și mărită abia în noiembrie? Casa de Pensii confirmă
Digi FM
Ce studii are, de fapt, Elena Lasconi și cum justifică notele mici. Candidata la Președinție este acuzată că...
Digi World
Un YouTuber cu peste 5 milioane de abonați a slăbit mai mult de 100 kg. Cum și-a păcălit urmăritorii în...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
15 cupluri celebre care s-au cunoscut pe platourile de filmare. Iubiri mai spectaculoase decât în peliculele...
UTV
(VIDEO) Jon Bon Jovi a salvat o femeie care era pe punctul de a sari de pe un pod din Nashville