75 de pacienţi cu afecţiuni psihice grave sunt trataţi în această unitate medicală, care aparţine de Spitalul Judeţean Constanţa.
Pereţi plini de igrasie, mobilier foarte, foarte vechi uzat şi scorojit din cauza trecerii timpului...aşa arată sala de mese. În plus, paturile sunt ruginite, saltele sunt pătate şi roase, bucăţi din tavan s-au desprins, iar uşile nu mai au geamuri. Reparaţiile care s-au făcut de-a lungul anilor abia se observă.
„Exteriorul a fost făcut în 2013 iar interiorul, de fapt zugrăveala din interior, în 2011, aproximativ. Mobilierul este mai vechi”, a explicat medicul psihiatru Camelia Panțu.
În timp ce rudele pacienţilor au depus zeci de cereri de transfer, medicii recunosc că bolnavii nu pot fi trataţi eficient într-un astfel de mediu.
„Îi descurajează si consideră că aşa cum arată o clădire poate, în aceeiaşi proporţie ar primi şi un tratament care îi dezavantajează”, a subliniat psihologul clinician Coca-Tincuța Dumitru.
„Este o secţie într-o clădire veche care ar trebui demolată şi ridicată o nouă clădire alături. Dar lucrul acesta, nu se poate realiza şi atunci o să încercăm o igienizare”, a precizat managerul SCJU Constanța, doctorul Cătălin Grasa.
Consiliul Județean Constanța s-a angajat să ajute Spitalul să remedieze aceste probleme.
„I-am comunicat managerului Spitalului Judeţean ca, în cel mai scurt timp, are toată susţinerea mea, în cel mai scurt timp să ia toate măsurile pentru a remedia toate aceste deficienţe”, a spus președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu.
Şeful CJ Constanţa, instituţia care administrează Spitalul Judeţean, recunoaşte însă că nu există deocamdată un proiect pentru modernizarea Secţiei de Psihiatrie, care funcţionează într-o clădire construită în perioada interbelică.