Restaurantele româneşti, pe locul 2 în Europa

Data publicării:
shutterstock_454099654

Românilor le place să iasă în oraş şi adoră să ia masa la restaurante sau să se relaxeze la cafenele. O arată datele oficiale. Suntem pe locul doi într-un clasament european cu tema asta. Încasările restaurantelor de la noi au fost, în medie, cu 20% mai mari anul trecut.

Economia în creştere, salariile mai mari cu 10% în medie şi numărul tot mai mare de turişti cresc profiturile restaurantelor.

România este pe locul al doilea în Europa în ce priveşte potenţialul de creştere a consumului în restaurante şi cafenele în următorii 4 ani, potrivit unui studiu. Cu un avans anual de 8,8%, ţara noastră se clasează dupăTurcia şi înaintea Bulgariei.

Octav Dura, reprezentant HORA: „Anul 2017 a început bine, uitându-ne la Registrul Comerţului s-au înregistrat cu 25% mai multe societăţi comerciale în industria HORECA faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.”

Bucureştiul este primul în clasamentul naţional al vânzărilor din cafenele, baruri şi restaurante. Fie că discutăm despre cele din mall-uri sau din zonele centrale.

Nicuţa Enache, proprietar restaurant: „Pregătim diferite porţii de paste, de la carbonara şi multe altele. Într-o săptămână, să spunem, depăşim 400 de porţii, chiar şi mai bine.”

În cele mai mari zece mall-uri din oraş, restaurantele şi cafenele ocupă o suprafaţă similară cu cea a opt terenuri de fotbal.

Sunt peste 3 mii de restaurante. Doar în Capitală vânzările anuale depăşesc 2,5 miliarde de lei. Înseamnă peste un sfert din vânzările totale din HORECA.

Clienţii au cheltuit 796 miliarde de euro pe mâncare şi băutură în restaurantele din Europa anul trecut. Cele mai mari pieţe sunt Spania, Marea Britanie şi Italia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri