Oamenii au obţinut abia în decembrie anul trecut în instanţă, dreptul de a organiza referendumul.Şapte secţii de votare au fost deschise pentru ca 2.500 de alegători să decidă dacă vor demiterea primarului. Oamenii au vrut consultare populară încă din 2013, după scandalul cu amplasarea sondei Chevron, dar atunci prefectura s-a opus. Acum instanţa a hotărât definitiv că referendumulul pentru demiterea primarului poate să aibă loc.
Primarul considera ca cei 30.000 de lei folosiţi pentru organizarea referendumului sunt irosiţi. Mai mult, este optimist ca oamenii îl vor alege din nou în fruntea comunei pentru ca este hotarât sa candideze.
Mircia Vlasă, primarul comunei Pungeşti: „Oamenii care sunt cu picioarele pe pământ, toţi au văzut inoportunitatea acestui referendum. Adică nişte risipă de bani. Care bani se putea face ceva, o uliţă, o străduşă, putem face ceva, cel mai rău stau la capitolul infrastructură”.
Pentru ca referendumul pentru demiterea primarului sa fie valid este necesara prezenţa la vot a jumatate plus unu dintre alegatori.