Protestatarii s-au adunat în parcarea unui hipermarket de la marginea oraşului. Cu lumânări aprinse în mâini, au pornit într-un marş al tăcerii până la Zidul Morţii.
„Trebuia să o facem atunci când primii oameni au căzut victimă acelei soluţii complet aberante. Puterea civică ar trebui să dispună: Dărâmaţi zidul!”, a declarat un participant.
Protestatarilor li s-au alturat şi câteva dintre rudele celor care şi-au pierdut viaţa în accidentele care au avut loc aici.
„În ce s-au izbit? Într-un zid? Nu, doamnă! Într-o cetate s-au izbit! Aici este o cetate, oameni buni! Puneţi candele roată împrejur ca să semnalizeze, că nu au autorităţile bani!”, a declarat una dintre acestea.
„Ceea ce se poate face este ca acel zid să dispară de aici”, a întărit o altă persoană.
Oamenii au aprins lumânări şi au depus flori la plăcile funerare, mărturie a tragediilor produse aici.
„Ar trebui spulberat cu totul. Ar trebui tras proiectantul, arhitecţii, la răspundere pentru aşa ceva”, este de părere un alt participant.
Un nou accident mortal poate avea loc oricând aici, spun şoferii. Şi asta pentru că zidul este ridicat chiar în mijlocul drumului.
„Aşa ceva pe un drum european? Pe mijlocul drumului? Poţi să vezi în lumea asta aşa ceva? În unghi de 90 de grade. Îţi apare pur şi simplu în faţă. Vrei să mergi regulamentar şi îţi apare în faţă”, se plânge un cetățean.
Trei persoane au murit în noiembrie 2012, după ce camionul în care se aflau s-a izbit în „Zidul Morţii". În urmă cu o săptămână, un tânăr de 21 de ani a murit după ce s-a înfipt pur şi simplu cu maşina în zid.