Actualizare 13.50. Protestatarii au deblocat drumul european E60, permiţând reluarea traficului rutier în zonă.
În timpul în care E60 a fost blocat, în zonă s-au format cozi de maşini pe sute de metri, pe ambele sensuri, deşi circulaţia fusese deviată pe rute alternative.
Este a treia săptămână de proteste la Mechel Câmpia Turzii
Oamenii sunt nemulțumiți că nu și-au primit salariile restante. De la jumătatea anului trecut au început concedieri, 800 persoane au intrat în șomaj, iar la începutul anului alți 720 de oameni au aflat că vor avea aceeași soartă.
Protestul a început în urmă cu puţin timp. La faţa locului sunt jandarmi, însă nu este prezent niciun echipaj de la Poliția Rutieră.
Oamenii sunt deciși să continue protestul, la care participă circa 70 de persoane.
În afară de autoturisme, sunt blocate și TIR-uri.
Anagajaţii au anunţat şi alte proteste, inclusiv la Ambasada Rusiei.
Începând din iunie 2012, la Mechel Câmpia Turzii au fost disponibilizate colectiv, în mai multe etape, aproximativ 1.700 de persoane, astfel că au mai rămas în jur de 300 de angajaţi la secţia de Trăgătorie.
Grupul rus Mechel a vândut recent, pentru preţul simbolic de 230 de lei (52 euro), combinatele metalurgice pe care le deţinea în România, puternic îndatorate, către firma Invest Nikarom din Bucureşti, controlată de douăpersoane cu cetăţenie rusă.
Tranzacţia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL şi combinatele Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte şi Laminorul Brăila.