Dotate cu bazine semiolimpice de 25 de metri şi cel puţin 6 culoare, cele două complexuri sportive vor fi construite în sectoarele 3 şi 6 din Capitală.Cum de la vorbă la faptă e cale lungă, bucureştenii sunt sceptici în legătură cu aceste proiecte.
Fiecare complex va costa 4 milioane de euro. Elevii vor avea acces gratuit. Lucrările ar urma să înceapă în această toamnă și să fie gata în 2016.
În timp ce bazinele promise de municipalitate sunt la stadiul de proiect, altele se deteriorează pe zi ce trece. Conducerea Clubului Sportiv Şcolar nr 2, unul dintre cele mai vechi din ţară, aşteaptă de 10 ani bani de la Ministerul Educaţiei pentru renovarea bazinelor de înot.
Deși ar avea nevoie de puţin peste 200.000 de mii de lei, directorul spune că de ani de zile, de la minister primeşte doar promisiuni.
La Şcoala nr. 56 din sectorul 2, bazinul a dispărut cu totul după ce o parte din terenul școlii a fost vândut.
Bazin de înot a avut până acum 6 ani şi grădiniţa numărul 256. După extinderea clădirii, piscina a fost acoperită, iar în locul ei au apărut leagăne.
Alta este situaţia în cazul liceului Dante Alighieri care are propriul bazin. „Elevii din școală, și cei mari și cei mici, au câte o oră gratuit în fiecare săptămână, toate clasele. De asemenea, au acces la cursurile de după-masă toți copiii din cartier”, spune Daniel Borangic, adminstratorul bazinului.
Bazinul este administrat de o firmă privată. Cei din afara școlii trebuie să plătească 30 de lei pentru o oră de înot.