Accidentul a avut loc la un colţ de stradă. Nu era trecere marcat, dar legea spune că pietonii pot traversa dacă se asigură înainte.
Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău: „M-am asigurat din stânga dacă îmi vine vreo maşină. În dreapta nici nu am mai avut cum să mă asigur, m-am trezit cu doamna Cochior în faţa maşinii. Precizez că viteza era de maxim 5-6-7 la oră pentru că plecam de pe loc.”
Cornelia Cochior, victimă: „M-am asigurat stânga-dreapta, aşa cum mă asigur de fiecare dată, şi când am dat să traversez, maşina m-a accidentat.”
Preşedintele Consiliului Judeţean Bacău a urcat-o pe femeie de 30 de ani în maşina sa şi a dus-o la spital. Nu la UPU, ci la biroul directorului.
Cornelia Cochior, victimă: „M-a lăsat în faţă la pavilionul administrativ unde am intrat pe mâna domnului manager de spital, care m-a dus la secţia de urgenţe. Mi s-a spus că e un traumatism, atât, şi după trei zile am aflat că de fapt este o fractură. Ştiu că au dispărut nişte fişe din ziua respectivă.”
Adrian George Popa, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe Bacău: „Acele fişe nu au cum să dispară din unitate. De asta există un sistem informatic foarte bine pus la punct care îţi spune cu precizie şi data şi ora în care pacientul a intrat în UPU.”
Poliţiştii au deschis o anchetă pentru vătămare corporală din culpă şi urmează să stabilească împrejurările în care s-a produs accidentul, precum şi dacă preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Dragoş Benea, este sau nu este vinovat.
Victima accidentului este convinsă că se încearcă muşamalizarea cazului. Femeia şi-a angajat un avocat şi a depus o plângere penală împotriva preşedintelui Consiliului Judeţean.