Caracalul are un concurent puternic: la Câmpina, în Prahova, o bază sportivă are pistă de alergare cu unghiuri de 90 de grade, teren de baschet mai mare decât dimensiunile oficiale, şi de handbal, mai mic decât trebuie. Primăria, care a plătit 33.000 de euro pentru ciudatul centru, nu vede nicio problemă: spune că baza este pentru antrenamente, nu pentru competiţii.
Antrenorii de atletism şi sportivii s-au bucurat când primăria de Câmpina a anunţat că le va construi o pistă pentru antrenament. Rezultatul i-a dezămăgit însă.
Ruxandra Morar, reporter Digi24: Pista de atletism este un dreptunghi, nu un oval, asa cum ar trebui să fie în mod normal. Practic, un sportiv care aleargă cu viteză pe pistă trebuie să frâneze brusc în colțul terenului, pentru că vorbim despre un unghi de 90 de grade.
Mai în glumă, mai în serios, antrenorii de atletism cred că pista ar trebui să aibă indicatoare de „Alte pericole”.
Reporter: Aici 110 metri garduri puteţi să faceţi antrenament?
Jenica Bran, antrenor atletism: Nu, nu ne putem antrena. Pentru că latura are doar 100 de metri şi nu are cum să oprească copilul în turnantă, intră în gard.
Primăria de la Câmpina are acum o altă viziune însă.
Ioana Bumbăcea, purtător de cuvânt primăria Câmpina: Este o pistă nu de atletism, aşa cum s-a speculat până în momentul de faţă, ci o pistă a terenului sintetic de fotbal care a fost amenajată doar ca o zonă de siguranţă a terenului şi eventual ca o pistă de încălzire înaintea jocului.
Pista de atletism în colţuri nu este singura ciudăţenie a bazei sportive de la Câmpina. Anul trecut au fost inaugurate alte trei terenuri: de baschet, handbal şi mini-fotbal.
Ruxandra Morar, reporter Digi24: Un teren normal de baschet are 26 de metri lungime, iar aici sunt în plus 3 metri. Iar un teren de handbal trebuie să aibă 44 de metri lungime, în timp ce aici terenul are doar jumătate din suprafață. Poarta normală de handbal nu are 3 metri lungime, așa cum este normal, ci doar 2,8 metri. Iar panoul de baschet nu este detașabil, ci sudat de poarta de handbal.
Primăria închiriază aceste terenuri cu preţuri cuprinse între 25 şi 35 de lei pe oră.